jordi bayona

Escrits per no deixar d'escriure

Blog de notes 52: Els fems televisius

bayona | 17 Març, 2006 15:10

No puc evitar de fer un parell de comentaris, encara que siguin marginals, a la compareixença de Maria Umbert a una comissió del Parlament. D’entrada convindria que aquesta senyora no mos prengui per beneits i digui que el “documental” (per dir-ho d’alguna manera) sobre l’11-M, el va facilitar la FORTA i que era “absolutamente aséptico”.

D’això darrer em permetré no dir res perquè la indignació em podria fer anar més enllà del que jo mateix vull dir. Aquest documental no el va facilitar ningú. El va imposar directament, Manuel Soriano, director de Telemadrid. I, per suposat, n’Umbert i en Matas, a les ordres. Van ser les dues úniques autonòmiques que el van emetre. Ni tan sols la valenciana ho va fer.

Per cert, tenc una referència curiosa de la tarja que Soriano va enviar l'altre dia, amb una còpia del video, a Regino García Badell, cap de gabinet d’Esperanza Aguirre. Diu textualment:

“Querido Regino. Te mando la primera parte del documental que daremos el jueves y el viernes en prime time. Pásaselo a la presidenta. Creo que ha quedado bastante bien cinematográficamente e ideológicamente. Un abrazo. Manolo”.

Francament, quan sent això de “ideológicamente” aplicat a aquest caramull de fems televisius em passa la corrent per l’espinada.

I un altre coseta. El diputat Antoni Diéguez va demanar si podia confirmar que “una estrella mediàtica” d’IB3 havia estat acusat de maltractaments i violència de gènere. La directora es va irritar i va contestar que això pertany a l’àmbit íntim de cada persona i que no era de rebut demanar-ho públicament.

De debò pensa Maria Umbert que la violència de gènere pertany a l’àmbit íntim? Si és així, es fa el millor retrat d’ella mateixa.

Tot plegat em fa recordar aquell acudit de El Roto: “No sé que pasa: saco la basura a la calle y me vuelve a entrar en casa por el televisor”.

Comentaris

Mallorca no es lo que era

Il Gatopardo | 17/03/2006, 16:02

Ya no queda ni rastro del ancestral respeto de los malloquines hacia la autoridad. Ahora cualquiera monta un blog y se atreve a decir cualquier cosa -aunque sea cierta, eso es lo de menos- sobre nuestros próceres político-mediáticos. De seguir así esto puede derivar en una auténtica anarquía donde la gente se empeñe de forma enfermiza en saber la verdad de las cosas, sin saber si les conviene o no.

Es en Joan Calafat

Maria | 17/03/2006, 16:22

Es en Jon Calafat

En nom de la llibertat d'expressió

xisco seguí | 17/03/2006, 16:26

Espero alguna mostra de solidaritat amb Franky, el dibuixant de Diario de Ibiza acomiadat per el serial de vinyetes a favor dels anti-autopistes que ha publicat. Em sento avergonyit per la manipulació i l'escarni que fa de la veritat IB3, però no puc amagar el meu decensis amb els companys que callen davant el fet de l'acomiadament de Franky. Suposo que si el seu pecat hagués estat satiritzar a Mahoma tot serien flors i violes per la seva feina. Però el dibuixant eivissenc simplement es va limitar les malifetes del poder sobre el nostre malmés territori.

policies d'IB3

dolors | 17/03/2006, 16:40

Sabeu qui no va deixar entrar al tècnic de la productora Salom, acomiadat per aquesta empresa per que és presentava de delegat sindical?. Idò els seguratas de IB3.Les implicacions de la cúpula directiva d'IB3 amb aquest despido estan més clares que mai. No volen representants sindicals. Be sí, en volen digitats per ells. El treballador de Salom se els hi escapava de les mans. Posar-lo de potetes al carrer és un avís per a navegants. Esper però que el grup de treballadors disposats a crear un comité d'empresa que no és facin por i segueixin endavant. A la llarga els treballadors hi guanyaran, quedaran a l'empresa. Als altres els seus mateixos, passades les eleccions, els fotran una coça al cul.

Joan Calafat: "salut i força"

jean baptiste poquelin | 17/03/2006, 22:17

L’altre dia vaig anar a visitar un familiar a Son Dureta i vaig fullejar el darrer número de la revista ‘Salut i força’ que dirigeix en Joan Calafat. S’auto anomena “primer periódico de divulgación sanitaria INDEPENDIENTE de las Islas Baleares. Me vaig cansar de veure consellers, conselleres i directors generals del PP fent autèntiques meravelles. La sanitat a les Illes és una cosa fantàstica, no hi ha llistes d’espera, tothom està molt content i tot són flors cap als dirigents peperos. L’única referència que fan a una persona que no és del PP és a na Francina Armengol. A la pàgina 2 posen al conseller Rodriguez com a exemple de coses ben fetes i a na Francina com a exemple del que no s’ha de fer. És vergonyós, aquest pamflet és un caramull de fems dirigit per un altre caramull d’escombreries anomenat Joan Calafat. El temps de la consellera Salom, per aquest senyor tot era un desastre. A Son Dureta n’està ple d’aquestes revistes (n’hi ha per tot) en vaig trobar a la recepció, a les habitacions, a urgències, fins i tot dins un expositor devora els ascensors... Fan oi al rei porc !!!

IB3 = PP

En Joanet de Campanet | 17/03/2006, 22:41

I pagat per tots els ciutadans. seguro. Fontanero-electricista.

Ojo amb en franky!

Un que sap de què va | 17/03/2006, 23:28

En Franky està fora per fer vinyetes al.ludint a la sexualitat d'un polític que, tot que cau molt malament i és mereix això i més, el seu mitjà va entendre que no es pot entrar en desqualificacions personals d'aquest tipus.

Dr Maslow

Dr Maslow | 18/03/2006, 03:59

"Ya no queda ni rastro del ancestral respeto de los malloquines hacia la autoridad." No se crea. Lo que pasa es que la autoridad que uste cree ya no es tal hay otra autoridad que es la que manda y se le obedece, ya lo creo. Lo que pasa que uste esta depistado.

Solidaritat amb Franky

Toni Far Tur | 18/03/2006, 08:09

Em solidaritzo amb Franky. La llibertat d'expressió en aquestes illes és una quimera quan es tracta d'airejar la merda del PP, en canvi ells fan el que els dóna la gana i ningú mou un dit. Endavant, Franky, moltes gràcies per la teva sinceritat i valentia

IB3

Miquel | 18/03/2006, 08:21

Com a comentari a un article anterior d'aquest blog, un amic periodista m'introdueix un comunicat del Sindicat de Peridiostes. Per afavorir la seva visibilitat, el reproduesc aquí, en categoria de nou article: El SPIB alerta sobre un acomiadament a una empresa contractada por IB3. El SPIB exigeix a IB3 que l'acomiadat retori al seu lloc immediatament. L'empleat havia d'encapçalar una possible candidatura al comitè d'empresa a las primeres eleccions per negociar un conveni. El Sindicat de Periodistes de les Illes Baleares (SPIB) vol traslladar a l'opinió pública la seva enorme preocupació pel malestar i tensió existent entre els treballadors de l'empresa dels mitjans d'explotació contractada por IB3, després de l'acomiadament d'uns dels tècnics d'aquesta empresa. L'alerta s'ha disparat quan s'ha conegut que l'acomiadament sembla una represàlia atès que l'empleat havia d'encapçalar una possible candidatura al comitè d'empresa a les primeres eleccions per negociar un conveni que ordeni les garanties d'aquest grup de 200 persones en precari.

PP CORRUPTO

Otro que tal | 18/03/2006, 09:00

PUES ESO, HASTA LA MÉDULA.

AL SR: RODRIGUEZ LE PREOCUPA EL BLOG DE JORDI BAYONA.

Tolo | 18/03/2006, 09:26

Le preocupa esto de los blogs, porque será? Tiene envidia? tiene miedo? No lo controla? Que será?

Ay, Dr. Maslow

Il Gatopardo | 18/03/2006, 11:26

La auténtica autoridad sólo cambia para seguir siendo la misma. ¿Cuándo ha dejado la autoridad de estar en manos del poder, del dinero y de los administradores de la información laica o religiosa? No hay alternativa a la realidad. Este blog sigue funcionando porque la autoridad, de momento, lo tolera. "Show must go on", pero cada uno en su papel.

AUTORITAT I SOBIRANIA

SALADINO | 18/03/2006, 12:36

Sé que som un ingenu, però en democràcia l'autoritat no és una condició de la persona, sinó de la institució. De la mateixa manera que el poder resideix en la sobirania del poble. Per defectuós que sigui el sistema i estiguem o no d'acord amb els resultats, mentre hi hagi eleccions lliures tenim el que ens mereixem. Col·lectivament parlant.

NO HAVIEN DE FER TELE GROGA NI EL COR A IB3 JA JA JA

Joaquim | 18/03/2006, 13:18

Mos havia dit, mil cops, Maria Umbert que la direcció editorial i el llibre d'estil d'Ib3 -servei públic-negaven els espais de tele cor i groga, teleescombria no reciclable... Mentida, de bell nou, ja competeixen a tota amb el Tomate de Tele 5 amb avanç horari, amb els temes i els protagonistes...després hi ha el Casta i els freks que duu i no amolla i en Dávila ultra i els seus temes cendres de fum de forn infecte..Ara a l'estiu faran a IB3 un espai del cor i personatges de vacances...´Quina gran mentida. Pura televisió de partit, manipuladora. DENUNCIA: ara tot ja es groc i perdut.

El cas de Franky

Marià | 18/03/2006, 14:47

Suposo que visquent a Mallorca les notícies d'Eivissa us arriben deformades. El cas del dibuixant Franky no és tal com diu el comentari de Xisco Seguí. Franky va ser acomiadat per donar a publicar directament i sense pasar per la redacció una vinyeta on es deia directament que un càrrec públic eivissen, perfectament caricaturitzat "per oli". El Diario de Ibiza va considerar que això traspassava els límits deontológics i que l'actitud del dibuixant havia estat deslleial amb la empresa i el va despatxar. Mai havia tengut cap problema pels seus acudits, que ja fa temps que eren anti PP (i també molt insensibles amb les dones, els maltractaments, els immigrants, etc. de qui feia befa sens sentit)

No es per polemitzar, però

Xisco segui | 18/03/2006, 15:31

Personalment no conec a Franky. Ni en sabia res d'ell fins que em vaig assebantar que l'havien acomiadat a causa d'una de les vinyetes que havia publicat a Diario de Ibiza. No pretenc polemitzar però m'espanta que hi hagi gent que estigui d'acord amb la censura i vulgui impossar restriccions a la llibertat d'expressió. Restriccions que, per altra banda no exisistiren, ans al contrari en les vinyetes sobre Mahoma, malgrat el primer lloc on es publicaren va ser a un diari danés d'extrema dreta. Em sembla que quan parlem de llibertat d'expressió hi ha molta hipocresia, però el que es pitjor molta gent interesada és que només sigui una declaració però sense cap aplicació pràctica.

Dr Maslow

Dr. Maslow | 18/03/2006, 18:10

"Este blog sigue funcionando porque la autoridad, de momento, lo tolera. ". GatoPardo, insisto esta uste muy despistado o es un ignorante. Pongamos lo primero. Sabe uste que existe una cosa que se llama constitución, oiga. sabe que la constitución que ustedes tanto jalean, consagra la libertad de expresión, Lo que uste llama "Atoridad" no puede cerrar este blog, no vivimos en los tiempos del caudillo aunque uste lo crea. O no me diga que es uste un topo de la guerra civil encerrado en un falso de techo del desvan de su casa. Oiga .. "Franco ha muerto". A ver si lo entiede, este blog solo lo puede cerrar un juez, y si lo cierra, antes tendria que cerrar "El mundo" por libelo.

VIVIAN CAOBA

cansat | 20/03/2006, 09:48

QUALQÚ SAP QUE FA AQUESTA ESPÈCIE DE NO SÉ QUÈ QUE ÉS AQUESTA VIVIAN CAOBA A IB3 TV ? ÉS AMIGUETA/AMIGUET D´ALGÚ D´ALLÀ DINS ? COM ES POT PAGAR AMB DOBLERS PÚBLICS A UNA COSA SENSE GENS NI MICA DE GRÀCIA ? SUPÒS QUE AIXÒ ENS HO PODRÍEN EXPLICAR MILLOR ELS VALENCIANS D´IB3 TV.
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb