jordi bayona

Escrits per no deixar d'escriure

Blog de notes 68: Els comentaristes i el blog

bayona | 05 Abril, 2006 15:55

Avui he dinat amb un periodista amic i, com bon amic, ha comentat aquest blog molt positivament. Naturalment, el dinar l’he pagat jo. Em parlava de les 40.000 entrades en molt poc temps, del nou espai de llibertat comunicativa dels blogs, dels continguts que interessen… I al fil de la conversa me’n he adonat que parlava més dels comentaristes que entren a cada post que dels meus articles.

Aquesta és la grandesa d’aquestes pàgines: la nova interactivitat en la conformació de corrents crítics d’opinió.

Som un blogger novell i, com a tal, he hagut de formar-me en la conducta i urbanitat derivades del mitjà. Des del principi vaig comprendre que no podia contestar als comentaristes, sobre tot si no em deixaven les senyes d’ e-mail. Però això no vol dir que no els tengui en la més gran estima i els consideri els autèntics protagonistes de l’eventual interès d’aquest blog. De fet, han escrit molt més que jo mateix.

He llegit i sempre apreciat, des de l’acord o la discrepància, les reflexions de Toni de Can Maians, Dolors, Xavier, Dr. Maslow, laseuplenadous, Miquel, Xavin, Ferreret, Joan, Andreu, Il Gatopardo, Saladino, Miquel Monroig, Marga Ripoll, Pep Torró, Luz, Un roig, Un, Cuqui, En Guillem, Jean Baptiste Poquelin, Rajo y Pike, Vent de Llevant, Joan de Campanet, Tolo, Xisco Seguí, Jo, Manel, Tatxenko, Un rojo, Es moix negre, Lluis, Clavell, Jahd, Père, Gerardo, Pere Gri, en Calona, Antoni, Tòfol, Joan de Pollença, Costitxer, Rafel, Joan Pla, Iconoclasta, Raf, Peparrona, Un del PSIB, Don Pep, Martamex, Biel, Bai, El Bloguicida…i tants d’altres que, sense coneixer-los, em són ja molt familiars.

També aprofit per reconeixer als bons bloggers que m’han ajudat i als que tenen molt bones pàgines: Grosske, Toni Roig, Antoni Manchado, Climent Picornell i molts d’altres…

He de confessar que no he publicat tres o quatre comentaris. Encara que sempre he deixat visibles les queixes que han formulat per no haver-los publicat. Alguns d’ells són persones que cobren un sou relacionat amb el Govern, estan a l’òrbita més dura del PP i publiquen en els diaris. No tenc res a dir que a les seves columnes emprin la mentida i la manipulació però si creuen que les poden practicar en el meu blog i en la meva persona, francament, van errats. Legítima defensa. També he de dir que he esborrat comentaris insultants, en concret contra Matas i Estarás.

Una amiga, entre bromes, em diu sovint que “no tornarem a guanyar fins que no siguem tan dolents com ells”. Sap que jo no hi particip d’aquesta estratègia. Però fa uns dies em va telefonar per dir-me que la cosa va bé perquè no els hi hem arribat ni a la sola de la sabata però, com a ofesos, ja donen barramada arreu.

Demà, si Déu vol, com deia la meva àvia, seguirem.

Comentaris

SALSSARROSERO!

SALADINO | 05/04/2006, 16:45

Me pareix un bon costum dinar amb els amics, però després de llegir els "gritos y susurros" d'avui, que et fa indirecta referència, crec que dinar amb periodistes t'ho hauries de repensar. Sobretot si és amb un periodista que surt al teu blog com a company sentimental d'una alt càrreg d'IB3 i que escriu a Última Hora. De totes maneres, sense falsa modèstia, el millor del teu blog són els comentaris...

NO SI NI COMPTAR SABEM

SALADINO | 05/04/2006, 16:47

Disculpa, Jordi, però és el blog 68 no el 58 (abans m'he oblidat)

referencia a un articulo escrito hoy en los periodicos locales

marga ripoll | 05/04/2006, 16:49

querido jordi felicitarte por tu blgo no se si hoy has leido los periodicos donde las opiniones que damos en este blog es parecido a un salsa rosa me parece increible que defender tus ideales o expresarlos en una pagina que te da la oportunidad es algo muy grande y que en ningun momento se trata de un salsa rosa como han dicho en algunos periodicos de hoy. se ve que no saben lo que es la libertad de expresion y sobre todo somos seguidores de jordi bayona que es el unico periodista que ha tenido la valentia de hablar de los temas que nos preocupa a todos los mallorquines

Libertad

Luz | 05/04/2006, 18:19

El derecho a expresarse es fundamental en un estado de derecho. Cualquier limitación a esa libertad de expresión es delito en nuestro país desde que la constituciín de 1978 lo estableció en su artículo 20. Pero más importante que la libertad de expresión es la libertad para poder informarse. El secuestro de un libro o una publicación se debe hacer por orden judicial y por razones muy determinadas. De hecho los jueces son poco amantes de hacerlo y solo ejecutan cuando realmente existe la posibilidad de un daño social irreparable. En el mismo espíritu cualquier limitación a dejar que se informe quien quiera por el camino que quiera es igualmente el ejercicom de una censura que algunos creíamos que había muerto con Franco. Los próximos días leeremos cosas maravillosas en este blog. Leeremos la prueba de que hay quien sigue ejerciendo censura. Torticera, absurda y trasnochada pero... censura.

Olé!

Tià de Sa Real | 05/04/2006, 19:24

A la fi ja no hi ha censura, gracies a aquest bloc. ¿ Què trobes de la vaga dels treballadors de la Radio i la Televisió Pública d'avui? si tens temps per a contestar i no et sembla fora de lloc

Mallorcacadiario.com acusa sin nombrarte

Il Gatopardo | 06/04/2006, 06:23

El digital Mallorcacadiario.com también se apunta al antiblog, defendiendo la gestión de IB3. No tiene desperdicio el panfleto turístico.

Graciès

Xavin | 06/04/2006, 08:46

Graciès a tots els que us interessau per aquest nou món dels blogs, en el qual jo tambè soc nouvingut, pero que m'agrada i em fa sentir mes a prop i mes particep de la societat en la que visc.

El diario de los enchufados

Dr Maslow | 06/04/2006, 09:36

Lo de mallorcadiario es una chapuza de mucho cuidado. Lo mas probable es que este blog con muchisimos menos medios y sin publicidad de Sa nostra, tenga muchos mas lectores. Por cierto, es todavia Sa nostra el refuguio laboral de los botifarras mallorquines que venidos muy a menos se han visto obligados a trabajar?. Al menos esto era asi antes de la llegada de los inversores alemanes que les compraron las fincas y pudieron volver a ejercer hasta acabar el dinero.

som i serem!

xavier | 06/04/2006, 12:23

Avui m'he dejunat amb dues bones notícies davant els ulls: la una, que segons el Suprem 'català i valencià son el mateix', o sigui que els profes i mestres valencians que varen veure tallada la seva carrera professional a les Illes Balears perquè no s'els convalidava el seu títol de 'valencià' amb el de 'català' ja poden anar preparant querelles envers Zaplana i els seus col·legues espanyolistes... La segona bona notícia, que la Cope ha estat foragitada de l'ens Estudi General de Medios (EGM) per barrioera i mentidera. Es tracta del 'cas enquestes'. Vaig tenir la sort de sentir en directe el duo Fedegico Losantos / Abellàn un dia a les 08.00 de la matinada quan ho presentaven com una 'investigació sobre el frau de les enquestes d'audiència' però sa realitat és que ells mateixos manipularen les dites enquestes perquè 'sortís' que eren un frau... Si m'ho contan no m'ho crec!! Com tohom sap, un dels tertulians d'en Fedegico és el Pedro J. 'pedrito piscinas' Ramírez, al punt que la resta de la colla tertuliana anomena 'nuestro diario' a 'El inMundo' per exemple diuen "hoy publica NUESTRO diario...". En Pedro J., també conegut com 'en pedro el jeta', ja va dir el mes pasat a la mateixa tertúlia que "el oasis catalàn es una charca pestilente" i ja veus, ningú no li ha cremat es cotxe ni ha abocat llexiu dins la piscina famosa... Però mira: hi ha Estatut, hi ha treva, hi ha menys atur que mai, s'apujan les pensions, vindrà es Sant Pare i es farà una foto amb en Zeta Pé, hi ha il·lusió, fins i tot ningú no ha tornar xerrar dels 'pollos locos'... i tot això els hi cou als de sempre, als de tota sa vida, als qui varen anar a sentir en Buadella: els hotelers, els constructors, els senyors, les ex alumnes del Sacrat Cor, els ex alumnes de Montisión, fins i tot l'etern cónsul dels USA (i, qué feia el cónsul nord americà donant suport a un acte polític?)... PD: i què pasarà ara amb les mil milions de milions de signatures recollides envers l'Estaut? qué hi faran? que tampoc ningú no xerra desde fa dues setmanes: ja les han llançades en es fem? que si les duen ara al Congrés, el bidell de registre els hi dirà: "Esto ya no toca, se les ha pasado el plazo..." ha ha ha ha

El silenciat anunci de vaga a IB3

xisco seguí | 06/04/2006, 13:58

Benvolgut jordi, aprofito els molts de lectors del teu bloc per si algú pot respondre a la pregunta que m'ha fet un company d'IB3. I aquesta no és altre de per quina raó els diaris locals, amb l'excepció de Diario de Mallorca, que ha inserit una petita nota, no es parla de la conovocàtoria de vaga a IB3. Jo no he pogut donar una resposta extacte. Simplement li he fet arribar les meves sospites sobre tot després de l'amenaça més que evident publicada en la galeria d'Ultima Hora com a advertència al secretari general d'UGT. Només li he pogut dir que hi ha una conxorxa d'editors i productores per impedir que puguin exercir el seu dret a la llibertat d'expressió. Potser algú, inclós aquells que justifiquen l'acomiadament de Franky, caricaturista acomiadat de Diario de Ibiza, haurà de donar explicacions d'aquests silencis cómplices davant la censura impossada per una premsa massa depenent de la publicitat, ajuts i subvencions institucionals.

Un salut al Jordi Bayona d´en Joan de campanet.

Joan de Campanet | 06/04/2006, 14:59

Salutacións de un parell de compañys de Campanet i enhorabona per el blog. Ets un fenomen!!!.Medico-comunicador. Seguro

respuesta a xisco seguí

Luz | 06/04/2006, 16:14

El diario El Mundo es el propietario de la productora de al menos tres programas de IB3 TV, y es de los que mas cobra. El diario Ültima Hora pertenece al Grupo Serra que también es propietario de M7 que a su vez produce, entre otros, el programa de Tomeu Tarrasa de los lunes por la noche, cobrando una indecente cantidad de dinero y hecho desde los platós de M7 y no desde los de Ib3. Espero haberte ayudado a esclarecer el porqué sólo el Diario de Mallorca (sin intereses cruzados) dice la verdad de IB3. Un abrazo compi.

Diario de Mallorca tampoco puede presumir de nada

Dr Maslow | 06/04/2006, 17:29

Hablamos del diario de Mallorcao como si fuera el oasis en el desierto. Eso si acaso seria antes, ultimamente lo veo timorato, pendiente de hacerse con el lector de centro derecha, es un diario que quiere contentar a demasiada gente y la función o vocación de un diario no es contentar al lector es informar, soplan malos tiempos para la prensa en papel y peores que van a soplar. Cada dia pierden mas lectores en favor de los medios digitales y blogs, la prensa gratutita tambien hace daño.Cuando arrementen contra los blogs recuerdan a los trabajadores del del Siglo XIV cuando arremetian contra la maquina de vapor, Internet lo esta poniendo todo patas arriba y esto no ha hecho mas que empezar, hasta ahora la exclusividad de la información escrita pertenecia a los diarios, al igual que la cultura del medievo pertenecia a los monasterios y a los señores que los mantenian hasta que llego la imprenta que tambien lo puso todo patas arriba y nos trajo el renacimiento, la imprenta del siglo XXI es Internet, piensen ustedes como internet ha cambiado las costumbres del mundo en solo 10 años, esto no lo para nadie, no se resistan que es peor

gratuits

peixet | 06/04/2006, 18:34

estic d'acord amb el que diu dr maslow sobre la renovació total que significa internet, però no volia deixar anar el comentari sobre el diaris gratuits... algú ha vist cosa més mal feta i més insultant per a qualsevol persona mínimament inteligent? petites notícies amb fotos enormes, i titulars sensacionalistes per tot arreu... aquests diaris són el pitjor d'Ultima Hora multiplicat per 1000 i a tot color!

Corrección

Dr Maslow | 06/04/2006, 20:09

".Cuando arrementen contra los blogs recuerdan a los trabajadores del del Siglo XIV cuando arremetian contra la maquina de vapor", he escrito mal por erro el siglo no queria poner siglo XIV queria poner Siglo XIX un fallo con los numero romanos. Por cierto todavia enseñan en la escuela numeros romanos.

Los gratuitos

Dr Maslow | 06/04/2006, 20:18

Cierto Peixet, los gratuitos son bastante por no decir muy sensacionalistas, Pero no mucho mas que Ultima Hora y ademas son gratis, No seria nada extraño que en un futuro Ultima hora para sobrevivir se convierta en un gratuito, es el que tiene mas posibilidades. El mundo de baleares en muchos sitios ya lo regalan.

xerraran de la vaga?

letizia | 06/04/2006, 22:03

Ahir Ib3 va informar de la vaga dels treballadors de RTVE. Demà farà la mateixa informació de la vaga de tècnics de la seva empresa contractada? O ja tenen preparat un video que destaca el fracás de la convocatòria?: Demà ho sabrem.

Bramen, idó existim

Toni de Ca'n Maians | 07/04/2006, 10:54

Bramen,idó existim. Grácies, Jordi, per fer-ho possible. Salutacions ben cordials.
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb