jordi bayona

Escrits per no deixar d'escriure

Jaume Matas vs. EL PAIS

bayona | 23 Desembre, 2006 10:55

Jaume Matas insta al Fiscal a prendre accions contra EL PAIS per tot el que ha publicat referent a les implicacions del Govern en el cas Andratx i, més concretament, a la filtració sobre la detenció den Hidalgo. Perquè fa això en Jaume Matas? Crec tenir algunes claus.

 

1.    Es vol fer el valent davant el PP de Madrid i tractar de recuperar els punts que ha perdut. El seu objectiu és estar present en el postrajoyisme si el PP sofreix una nova derrota en 2008. El cas Andratx li ha suposat una passa enrera. 

2.    És un  “aviso a los navegantes” cap a tota la premsa “hostil” local. No farà res, però amenaça. No posa una demanda (que segurament hagués perdut) sinó que insta al fiscal. Si el fiscal rebutja la iniciativa, perfecte, el PP dirá que està polititzat i a les ordres del PSOE. 

3.    Com sempre, Matas juga el doble joc. A la copa de Nadal a la premsa demana perdò per si ha tengut alguna reacció que ha pogut ferir, però al mateix temps tracta de posar morral a un mitjà. Hipocresia pura. 

Afortunadament, no serà per les pressions de Jaume Matas que El Pais, i en concret el seu corresponsal a Palma, Andreu Manresa, variaran la seva línia de denúncia objectiva, documentada y valenta.  

Comentaris

faltan manos

Andrés | 23/12/2006, 11:27

¡Joder, Jordi! no te puedes imaginar lo complicado que resulta manejar el portátil con una mano y con la otra hacer ruido con la cacerola, y sujetando el paragguas no sé como ni con qué bajo la lluvia frente al Consolat.

Estómagos agradecidos

Jesús | 23/12/2006, 12:05

Me ha pasado por la mani del PP, de esa que el PP dice que no tiene nada que ver y que es absolutamente espontánea. Pues bien:desde conselleras, diputadas, directores generales, concejales, tenientes de alcalde, funcionarios.... prácticamente, todos a sueldo de las instituciones gobernadas por el PP.
También me he pasado por la otra mani, la del Consolat: había gente corriente que no está a sueldo de ninguna institución.
Aquí está la diferencia entre una y otra. Unos, estómagos agradecidos. Otros, que quieren una sociedad sin corrupción.

Un altra Mallorca és possible

Angel E. | 23/12/2006, 13:48

A les manifs d'avui s'ha vist perfectament qui és qui. La Mallorca carca, de defensa dels privilegis, la dels amics den Hidalgo, la de tots aquells que mengen del PP.... i la Mallorca lliure que creu que un altra societat, sense corrupció ni especulació, és possible.

On era el PSOE?

Neus | 23/12/2006, 14:25

On era el PSOE avui a les 12 h.? Els esperàvem amb casseroles davant el Consolat de la Mar... però no han comparegut! Hi era el Bloc, això sí. Avui s'ha vist qui denuncia la corrupció en aquesta terra i qui no té por ni peresa de sortir al carrer. El PP destrossa l'Illa mentre el PSOE-PSIB s'ho mira des de Madrid. Socialistes, a mem si us moveu. Us necessitam per treure el PP del Govern.

Endavant als periodistes

Miquel | 23/12/2006, 14:37

No s'ha d'arrufar ningú, ni els periodistes ni els ciutadans. Endavant qui ho explica.

UN CLIC DE NA JOANA

JMRhttp://joana.balearweb.net/ | 23/12/2006, 14:56

Fa fàstic el cas Andratx del qual els mitjans de comunicació n’han fet gairebé senyera en un sentit o altre. El conseller d’interior i secretari del PP, José M Rodríguez ha distingit entre els que teòricament publiquen injuries com El País, Diario de Malllorca, Ultima Hora i Balears i els que no ho fan com La Razón. ABC i El Mundo. Jaume Matas també ha anunciat que denunciarà els primers. El motiu és que varen dir més o menys que Rodríguez havia avisat a Hidalgo de que el dia 29 hi hauria detencions a l’ Ajuntament d’ Andratx. Bona denúncia. Se demostraria com són d’ingenus i precipitats els periodistes dels mitjans denunciats.

A la conversa entre Rodríguez i el,a llavors encara batlle Hidalgo, es parlava de sobreentesos. Rodríguez diu “no te preocupes, ya tengo articulada una cosa”, comenta que podrien quedar el mateix matí “el presidente, tu y yo” i afegeix se posarà en contacte amb un advocat, Rafael Perera, finalment defensor d’ Hidalgo “para que este pendiente”. Ja ho sabien tots dos. No l’ avisava . Li deia que havien d’estar preparats. Ja s’havien reunit Hidalgo, Rodríguez i Matas en el Govern, el dissabte anterior.

Probablement per això, en les seves primeres declaracions, Rodríguez va dir que havien parlat de que “hoy és lunes” En el cap de setmana anterior Hidalgo havia llançat documents als contenidors propers a l’ Ajuntament i el conseller d’ Interior ho va considerar més o menys com una violació de domicili i ho va intentar impedir amb els seus contactes amb la guardia-civil.

Però si només se parla del que varen intentar destruir i amagar i en el Parlament mateix no hi ha referències clares i llampants al que es feia en Andratx no se pot arribar enlloc. ¿ Què feien?: construïen a llocs prohibits i de important valor ecològic, disfressaven o amagaven la realitat sobre qualificació de terrenys o construccions anteriors per a donar permisos; el batlle el zelador i altres, tenien empreses justament promotores de construcció i alguns funcionaris i càrrecs polítics cobraven comissions per a fer informes o certificacions. Ara resulta que Matas no vol comparèixer: que ho faci Rodíguez . I ,a la vegada, Hidalgo diu que ell feia el que li permetien els tècnics. El zelador Gibert no tenia ajudant. Si a Andratx haguessin pensat que l’havia de menester, per la feina acumulada, el pobre empleat hauria estat una de les persones més desgraciades i pressionades de Mallorca. I si després, el pobre jove s' hagués anat a manifestar contra la corrupció i a favor d’uns habitatges assequibles, s’hauria trobat l’ alè de Jaume Matas en el clotell , quan se va posar darrera la pancarta de la manifestació de joves.

Un cortina de humo

Dr Maslow | 23/12/2006, 15:20

Lo de la denuncia a "El Pais", es surrealista, pero jamas, jamas puede prosperar, sencillamente porque en las conversaciones Rodriguez dice "Por las informaciones que tengo sera hoy", esto es definitivo. Muy bien la maniobra de Barcelo, pasando el caso al Fiscal general, magnifica, Barcelo lo ha puesto en evidencia, quiere saber si Pumpido, sabe aguanta r la presión, no en vano Matas lo paseo en yate, de otros, claro. y le fue a presionar a Madrid hace dos dias. A ver que dice Pumpido, porque denunciar al Pais por decir que Rodriguez habia advertido a Hidalgo de su detención, lo sabemos todos por las cintas.

LOS FISCALES DE IB3

Llucmajor | 23/12/2006, 16:15

Fijate, Jordi, que los defensores de la salud política de Matas, cual doctores de la manipulación, llevan una semana dando caña,distorsionando sin vergüenza. Intentan minar con descalificaciones las informaciones de DM, UH, Balears, El Pais, TV3 y demás que no están bajo su control total. Más que conductores de programas sons fiscales, pastores o...me callo.

¿Donde vivo?

Sally | 23/12/2006, 16:38

Las personas mayores que se manifestaban a favor del PP, con buenos abrigos cantaban frenéticos "A ganar, por mayoría He absoluta" "¡España". He oído por la radio a la conselleria Monner que había que "acabar con estoa pinchazos"...
¿En qué país vivo?

Rasputín

Harry | 23/12/2006, 16:41

Vives en Mallorca, reina. En la Mallorca de Matas, en la Mallorca de la especulación al poder, en la Mallorca cutre e hipócrita. Andratx y Rasputín es lo mismo.

Re: Jaume Matas vs. EL PAIS

Sally | 23/12/2006, 16:45

Pero, insisto, ¿no decía el PP que no tenía nada que ver con la manifestación? ¿Porqué había consellers y miembros del Gobierno? ¿No es eso una manipulación?

Re: Jaume Matas vs. EL PAIS

Harry | 23/12/2006, 16:47

Sally, reina, baja al planeta Tierra. Son unos cafres. No busques la menor coherencia. ¿Por cierto, cuándo nos vemos, princesa angelical?

LLigar

Pep de Sant Joan | 23/12/2006, 16:49

Eh, a n'aixó de les casserolades es lliga molt?

Impunitat o justícia

Simó | 23/12/2006, 17:07

Avui ha quedat molt clar: Una manifestació de gent demanant i exigint justícia, i una altra manifestació de gent (alts càrrecs, diputats i regidors del PP) demanant i exigint impunitat. Això es el que hi ha. Justícia o impunitat.

Llum i fum

Miquel | 23/12/2006, 17:12

Millor: uns volen llum i els altres fum

300

XYZ. | 23/12/2006, 17:15

Francament, m'he decepcionat un poc a la cacerolada. Jo m'esperava una cosa més massiva. Ja sé que era dissapte, poca propaganda i, damunt, pluja. Però... només hi ha 300 persones a Mallorca disposades a bañarse contra la genteta que mos governa?

el mes de maig

ABC | 23/12/2006, 17:19

XYZ., aquesta és una visió excessivament pessimista. Aixó no vol dir que tots els que no hem anat a la mani per diverses causes esteim donant suport a la "genteta" del PP. Don l'enhorabona als qui l'han convocada i han assistit, pero que pensin que l'auténtica manifestació serà el mes de maig, a les elecciones autonòmiques i municipals.

A votar

Joanpere | 23/12/2006, 17:23

I un altra cosa: avui he sentit a n'Antich que li preguntaven si posarien una moció de censura a n'en Matas. Ha dit que a aquestes alçades la cosa seria inútil perquè el PP encara es compacte i no es romprà al Parlament i que l'autèntica moció de censura l'hem de posar tots els ciutadans amb un poc de vergonya a les próximes eleccions. Efectivament, és llavors quan mos hem de moure de bon de veres. Hi ha una classe progressista a Mallorca que no se sol prendre massa seriosament això d'nar a votar. En conec a molts que critiquen molt pero no voten. Aixó és un error. Siguem intel·ligents!

A ver si esta vez...

Goldoni | 23/12/2006, 17:28

La derecha es monolítica en eso de ir a votar. Sin embargo hay una una izquierda que parece que se siente incómoda si vota. Parece que se encuentre bien en una especie de independencia intelectual y política. Ya sé que no todos encontramos partidos de izquierda que nos merezcan confianza pero creo que hay que dejarse de remilgos y, en esta ocasión, hay que actuar como auténticos agentes electorales. El primer objetivo tiene que ser echar a Matas y compañía del Gobierno y meter a gente con las manos limpizas, que no tengan compromisos con Floretinos ni cuñados que hagan negocios ni se compren palacetes. A ver si esta vez aprendemos.

llibertat pels periodistes i presso pels corruptes.

comandant 2000 | 23/12/2006, 17:49

Si tenguessin el que han de tenir el que ferien seria posar la querella ells, el PP i no enviar-li al fiscal en cap. Tot i lo que s' ha publicat encara segeuixen diguen que "No sabian nada" i per més avui movilitzen a tots els contents. No vos preoucupeu pel resultat d' avui n' hi ha molt més que no estan gens contents, que avui no hi eren, i dels altres hi eren tots...La que parlava me sembla que va tenir qualque cosa que veure amb un forat de Soller, no?. Dins
a el PP hi ha gent bona amb seny, es hora que comencin a deixar-se veure....
CORRUPTES A LA PRESSO

El Miedo del Censor

joan de Moscari | 23/12/2006, 17:51

Manifestación de fans Piperos ante la sede de su Ídolo GISBERT el niño de la tienda de los cien millones.

Menudo ejercito de estómagos agradecidos Piperos.

Estará contento Matas!!! Debía sentirse como el Pinochet de turno.
No me extraña que la administración de aquestas Illas funcione como el EJERCITO de PANCHO VILLA. Con tanto Director General y aspirante a BUTIFARRETA, COMPARSA CLAC DE SUS AMOS, estos CIERVOS o siervos
SERVILES,
Aspirantes a no fotre ni brot, umplir las buxacas, a costa de los CIUDADANOS de estas ISLAS.

Ahora entiendo la necesidad urgente y ansiosa que tenia el Cid Telefoneador D. Rodríguez de Vívales, en Hacerse con la coordinación de toda la policía de esta Comunidad.

Supongo que soñaba en redundar la GESTAPO, para acabar con Rojos, intelectuales, pensadores, Ciudadanos y toda clase de ser humano que tenga las manos limpias.

A estos hay que aniquilarlos!! Le debe decir su rey Matas 1º de Ses Illas.

No podemos competir con ciudadanos que puedan distinguir la paja del trigo.

Debemos perseguir en nombre de Santa Orden del Poder Corrupto y las buxacas plenas de merda moral.

Y te digo Mío Cid!!!!
Debes!! Denunciar a estos invasores de la verdad, esta en juego nuestro honor ante los caballero de las cosas son nostras y no nos moverán, podríamos perder todo lo conquistado y acumulado en nuestros palacetes de ALI BABA. FIN……………..

Al los corruptos lucha sin cuartel con la palabra, la verdad y la movilización pacifica.

Que se les vayan saliendo los pocos colores de vergüenza que les queda.

S´altra día, al sopar de Nadal!! De los Piperos con el Rey Matas 1º cantaban NO NO NO NOS moverán!!!!

Aixo es canço de "POR" cuant se esta al poder.

ES canso de força cuant se esta lluitant.

Matas tiene miedo!!!!

El Pánico empieza a rondarles.

Perdida de poder = procesión cofrades de los legionarios del PP al palacete Cárcel para corruptos.
Vaya con La DISPUTADA Salom.

Que simpática!!!! Que discurso más solidario.

Que aunque pido, lo que no quería porque rompía España.

Ahora no es lo mismo porque lo pido yo y Lo DISEEE LA CONSTITUCION he he he !!!!

Vaya Fofita desde luego si no fuese por los estropicios que esta haciendo, son auténticos Cómicos y Payasetes.

Un Saludo a todos y Bon Nadal

Jajajaja

Biel Martí | 23/12/2006, 17:52

Este bloc es para troncharse...jajajajaja.

mans Netas

Joan de Moscari | 23/12/2006, 17:55

Este texto lo he colgado esta mañana en el comentario de AYER.....

Hola Bloqueros de la democracia y manos limpias!!!

Si alguien ha leído el tema de la central ELECTRICA que Sampol quiere montar cerca del Parc BIT y el Campus Universitarios.

Simplemente, saber si las informaciones que corren, hacen referencia a la titularidad de los terrenos.
Si son de Sampol o del Consell ?????

Si son de titularidad reciente de Sampol, hay otro pelotazo muy bien tramado, que conozco muy afondo y relatare por entregas.

HA una cosita.....

En este bloc no sobra nadie ni debe autoexcluirse nadie.

La palabra y el razonamiento es nuestro derecho,

Las caceroladas son actos de libertad.

Las contra manifestaciones, son actos Fascistas con la única intención de aniquilar al adversario.

De na, Salom jajajaja vaja clon de FOFITO.Ja amb parlarem.
JORDI AIXO VA MOLT BE!!!!

A TOTS BONNNNN NADAL

La Mafia PP-UM.

Hivern | 23/12/2006, 18:07

PP-UM:Corrupció.Aquest és el canvi. Aquesta és la realitat actual.

Trileros

sense nom | 23/12/2006, 18:11

"Tengo plena confianza en la justicia" estan acostumats a dir aquests barruts. Els hi pareixerà molt bé que un judge mallorquí comdemni a Jaume Sastre. El Matas va nomenar al seu amic de l'OPUS jutge del Tribunal Superior de Balears que obviament al va absoldre del cas Mapau. Ara quan els investiguen a ells això és manipulació. Mal els hi toc pesta!!!

La Mafia PP-UM.

Hivern | 23/12/2006, 18:54

Mallorca,Haití e Irak, los más corruptos del mundo.

Jo també era a la manifestació

Un compromés amb aquesta terra | 23/12/2006, 19:21

Per aquí adalt na Neus parla que els del Psoe no i eran. Li tenc de dir que jo i alguns companys més hem vengut de molt lluny, amb aigua una carretera perillosa... som tots del PSOE, però hi hem vengut a la manifestació com a ciutadans d'aquesta terra maltractada, aquesta era la nostra única bandera, no hi cercavem res més... ni fotos, ni sortir als mitjans de comunicació, ni posar-mos a davant de tot. I aquesta terra l'estimem tant com el qui més.

NOTICIES A TV3 14,30 DAVUI

Artur London | 23/12/2006, 19:27

A l'informatiu de migdia de TV3, han demanat a la MONER perquè es manifestave? Na Moner ha sigut patètica: no li sortien les paraules ha dit com tots deien: "per la corrupció i...... (després de bastant de temps) li ha sortit i "els pinchazos de telefÓno". Que aquesta persona hagi pogut ésser un cárrec públic com a Batle i ara Consellera, ja diu molt d'aquesta terra... una terra a la que els càrrecs públics es manifestan per defensar "presumpptes delincuents"(penalment) A la vida real defensan pocavergonyes i mafiosos

Marieta Salom...

Anonimus | 23/12/2006, 20:11

Marias Salom, la diputada revelación de la legislatura. Será por lo burra, digo yo, porque por otra cosa... Ay, Marieta, Marieta, ni ella mateixa so deu poder creura, la varem imputar en el cas Tunel de Soller i ha arribade a Señoría. Idó, ja veis si ho pague ser d'el PP. Quina tropa tots plegats, votans i politics.

SINDICAT PERIODISTES REPRUEBA A MATAS POR LA DENUNCIA A EL PAIS

jAUME | 23/12/2006, 22:06

El Sindicato de Periodistas reprueba la denuncia ante la Fiscalía de Matas a 'El País' y le exige que la retire
Calvia | 23 Desembre, 2006 20:19

El Sindicato de Periodistas de les Illes Balears (SPIB) reprobó hoy que el presidente del Govern balear, Jaume Matas, denuncie ante la Fiscalía al diario 'El País' por publicar que su Ejecutivo alertó al ex-alcalde de Andratx, Eugenio Hidalgo, de que iba a ser detenido el 27 de noviembre.
Según explicó el SPIB en un comunicado difundido hoy, la denuncia es un 'intento de amordazar' el derecho a la información, por lo que exigió a Matas que la retire y, al mismo tiempo, reprobó también al fiscal balear Bartomeu Barceló por tramitarla, a pesar de tratarse de una 'información veraz sobre una investigación lanzada desde la institución que preside', indicó.

El sindicato consideró justificado que El País publicara que se produjo una alerta, en términos periodísticos, ante la conversación mantenida dos horas antes de las detenciones entre el conseller de Interior, José María Rodríguez, y el alcalde Hidalgo, en la que el primero pronunció frases como 'la información es que sería hoy', o bien 'no te preocupes, ya tengo yo articulada una cosa' e, incluso, 'no te preocupes, está preparado todo'.

Además, el SPIB señaló que esa alerta fue 'atestiguada' por el propio Hidalgo, quien en su declaración ante el juez dijo que el conseller le avisó de que en Andratx 'habría lío', recordó la central sindical, que la relacionó con otros episodios trascurridos en los mismos días, como las reuniones mantenidas entre ambos en el Hotel Melià y en la sede del Govern --ésta con la asistencia del president Matas--, en las horas previas al despliegue de la 'Operación Voramar'.

Según el Sindicato de Periodistas balear, alertar es un término que se emplea para 'extremar la vigilancia' y, en este sentido, manifestó que 'eso fue lo que hizo Hidalgo', quien, además, 'destruyó documentación' del Ayuntamiento de Andratx al día siguiente de las citadas reuniones, aseguró en su comunicado.

Por otra parte, el SPIB aseguró que todos los hechos se constataron en la investigación judicial y fueron relatados por los medios de comunicación, 'sin excepción', en los días siguientes a las detenciones, por lo que, en opinión de la central sindical, El País y, más concretamente, su corresponsal en Baleares, Andreu Manresa, se limitaron a cumplir con su cometido.

Finalmente, el SPIB 'lamentó' que las palabras más duras de Jaume Matas durante la 'Operación Voramar' las haya dedicado a 'determinados medios de comunicación' y no a los imputados por corrupción.

i els imputats?

dolors | 23/12/2006, 22:07

han fet anar a la mani a les grans "estrelles" del PP de l'illa. En Rubert d'Inca, en Prohens de Campos, ja sabeu que na Moner en primera fila, en Santiago Coll, senadors i diputats.. per cert no he vist a la resta de batles imputats per altres casos. On era en del Olmo? i els cavallistes?, el de Llucmajor tampo ha comparegut, i així d'altres. Es clar, de tot d'una no ho entenia, ara ja sí. Els havien dit que diguessin que és manifestaven contra la corrupció i, es clar, que això ho diguen el mateixos imputats era una mica fort. Per això, els de la llista judicial no hi eren, no fos cosa que els hi demanassim perquè es manifestaven..

i els imputats?

dolors | 23/12/2006, 22:07

han fet anar a la mani a les grans "estrelles" del PP de l'illa. En Rubert d'Inca, en Prohens de Campos, ja sabeu que na Moner en primera fila, en Santiago Coll, senadors i diputats.. per cert no he vist a la resta de batles imputats per altres casos. On era en del Olmo? i els cavallistes?, el de Llucmajor tampo ha comparegut, i així d'altres. Es clar, de tot d'una no ho entenia, ara ja sí. Els havien dit que diguessin que és manifestaven contra la corrupció i, es clar, que això ho diguen el mateixos imputats era una mica fort. Per això, els de la llista judicial no hi eren, no fos cosa que els hi demanassim perquè es manifestaven..

imputats no, corruptes

letizia | 23/12/2006, 22:11

En aquets no sels ha de dir imputats. Tenen ells repecte per els altres? Això de voler vendre que tota la història es culpa de El País es tenir molta barra. De moment avui el sindicat de periodistes ja s'ha plantat. Tot el que fan tanmateix els surt malament. Que segueixin així van per bon cami

Pais, endavant

tomeu mateu | 23/12/2006, 22:15

des d'aquí la meva solidaritat amb el País i n'Andreu Manresa

Re: Jaume Matas vs. EL PAIS

Xavix | 23/12/2006, 23:52

Que haya poca gente en estas manifestaciones es algo "normal" sobre todo en Mallorca, ello no quiere decir que la gente lo consienta, sino que la forma de pedir que lo demuestren, no es la correcta, hoy noche buena, intentando comprar algo baratito para regalar a los niños, y estirar de la tarjeta de crédito. Creo que a alguien se le están ocurriendo ideas mejores, para nosotros, asi que a los del PP , IB3 y asociadAs que paseís un "Bon Nadal", porqué será el último en vuestros puestos. Pasado fiestas ya hablaremos de nuevas ideas e inciativas.

La nena de l'exorcista

Francisca | 24/12/2006, 02:16

M'han dit que a "colorins", que es liquida hi surt la nena de l'exosrcista per l'enrgia negstiva que s´hi acumula. Però no ho crec.Tampoc que la botiga se liquidi per mor de l'emprenyo de la dona de Gibert, quan ha sabut que el seu home havia tengut alguna cosa a verure amb l'arquitecte municipal

de centrales eléctricas

franscisco munar | 30/12/2006, 18:12

Yo lo que no entiendo con todo este asunto de las centrales eléctricas planificadas y no planificadas es como no hemos sido capaces de darle caña al PP, al Govern, con la macrocentral de Ca's Tresorer. ¿Habéis visto el pedazo de central que nos ha metido el Govern en la entrada de Palma, justo después de pasar por la cocacola y antes de tomar el desvío hacia la via de cintura? Lo que dirán los turistas cuando lleguen a Mallorca. ¿Sol y Playa? o Sol e Industria!!!? Me parece que al señor Cardona se le ha ido la mano con esta central...no creeis? Las lucecitas de la chimenea se ven desde el otro extremo de palma!!!

Feliz año nuevo a todos

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb