jordi bayona

Escrits per no deixar d'escriure

JB07: El compromís del blog

bayona | 03 Gener, 2007 19:05

Confirmat: he pogut sobreviure a les festes nadalenques. Vacances d’hivern acabades. Preparat per posar llenya a la màquina d’aquest blog de la nova temporada. He creat una nova secció (JB07) per identificat tots els d’enguany, al manco fins al 27 de maig (ja és aquí mateix!!!) dia en el qual sabrem si aquest malmenat país segueix quatre anys més pel camí marcat pel PP des Jaume Matas, Rodríguez i companyia o bé es rebel·la i aposta de nou per un govern progressista presidit per Francesc Antich.

En un any d’exercir de blogaire me’n he adonat de la potència que despren aquesta nova fórmula comunicativa.  Les més de 200.000 entrades i els 6.000 comentaris registrats donen la mesura d’aquesta energia, que s’hauria d’usar de manera oberta, generosa, tolerant i intel·ligent, per donar resposta positiva a l’enunciat del blog: la necessitat d’un nou canvi al Govern de les Illes Balears.

La pàgina du el meu nom però ja vos l’heu feta vostra. Entre tots tenim un poc més de 4 mesos per fer realitat la necessitat del pais. Si anam vius i esteim disposats a comprometren’s un poquet amb l’objectiu fixat podem arribar a fer, amb imaginació, autèntiques virgueries.

 

Què fer? No passeu pena. Amb tota aquesta energia, caminant farem camí. Teniu la paraula. Ben segur que hi hauran bones aportacions.

 Salut i endavant. 

Comentaris

Re: JB07: El compromís del blog

Biel Martí | 03/01/2007, 19:30

El 2007 mos prepara políticament un any de confrontacions. Tots els partits desprès de festes prepararan el seu armament (metàfora) per ses eleccions del maig. Com veig es panorama partit a partit:

PSIB: Desprès de tenir sa presidència durant 4 anys i no haver pogut demostrar res políticament, no te altres armes que no siguin de destrucció massiva sense importar si són o no innocents els receptors (es clar, del Partit Popular). Fer societat amb UM, EU/Verds, PSM els va dur a sa “bancarrota” i això es poble no oblidarà. Sa gestió que varen fer, va dur al principal motor econòmic de ses nostres illes (el turisme) a un estat de coma i inestabilitat d’una embargadora decadència per tots els sectors. Ses mentides, manipulacions i altres "menesters" reprovables però que ho saben manejar, serà es punt de partida de una campanya que mai podran comparar en qüestió de gestió amb el Partit Popular.

UM: Es el partit que més sort te. Un partit que pren sa direcció que bufa es vent, depenent dels seus interessos “”polítics””. Un partit que tots els partits esquerrans li tenen una por aclaparadora i son incapaços de denunciar cap corrupció portada a terme per UM. Utilitzaran es marketing polític més proper al ciutadà (es adir, convidar amb dobles de??) i la pregunta que fa tothom i ningú sap contestar o tenen por a denunciar: d’on treuen els recursos per fer tanta publicitat com a partit polític???. Es voldran desmarcar del PP i fer creure que tot lo dolent que ha pogut passar, ells no tenen res a veure. Faran creure que sa carretera de Manacor es l’única infrastructura que sa fet durant aquest quatre anys i que tot lo publicat al medi de comunicació el Mundo/Baleares es mentida. En definitiva, un partit que no se sap es per que, te SA CLAU i els altres li posen es pany.

PSM / Bloc / ERC / EU / Verds / etc.: Es seu paper es fer de comparses del PSIB i no fer enrabiar massa a UM. Fer lo possible per destronar es PP, però sa manca d’imaginació es un handicap que no saben, ni sabran mai superar. Sa seva estratègia serà el del crits i manifestacions incontrolades (per que tots volen treure es cap), mobilitza institucions clarament polititzades, volent fer creure al ciutadà que tot va malament. Son partits de caire negatiu i no aporten res, més be resten a ells mateixos.

PP: Te sa credibilitat d’aquest quatre anys. Escoles, hospitals, metro, més treballadors en actiu que aturats, liderat turístic i un gran ETC. ETC. ETC.

Be es hora de anar escoltar en Zapatero. Se abre el telón “Estamos mejor que hace 5 años, pero estaremos mejor dentro de un año” se cierra el telón “sa resposta la saben tots, sense comentaris”.

Perdut

Artur London | 03/01/2007, 20:54

La credibilitat del lladre sense cap dubte es teva i dels teus, casos molts: Palma, andratx, Calviá, La Real, son Espases, Santa Margalida, Lluchmajor, Selva, Inca... els patrime
onis fet per tots aquets tambés es veuen i la ciutadania ho sap. també sap que aprofitau la democràcia com un "mal menor", però lo vostro tira cap el "pinochetisme" vos hi sentiu molt a gust, i aquest va caure... i també caureu vosaltres i els vostros privilegis. quina llàstima que no sigueu a defensar el que pasa per l'Irak ( mirame a los ojos...) aixó son els vostres ulls abosolutament prudits de vici i d'oi, com els sentiments que destilau cap en aquesta terra i els ciutadans, un despreci impresionant, fins i tot els animals tenen més i millor apreci per la terra que tots vosaltres.

Segur que tomba

Miclangel | 03/01/2007, 22:02

Mos hauriem de prendre en serio aquesta vegada i fer dels blocs una eina de comunicació progressista que ajudas al canvi de Govern. Com "L'Estaca", si tu l'estires un poc per aqui, i tu l'estires un poc per allà, segur que tomba...

PP vergonzoso

J. Frau | 03/01/2007, 22:06

En el tema del terrorismo el PP se ha situado en un estadio absolutamente lamentable y por sorprendente que parezca alcanza niveles de patetismo superiores por cada dia que pasa. El comportamiento de Rajoy es aboslutamente vergonzoso.

Mobilitzar el vot

Carme | 03/01/2007, 22:22

Jo també estic convencuda que tenim un bon instrument a les nostres mans. Des dels blocs progressistes com aquest podriem dur a terme una operació ben planificada y exponencial de mobilització del vot de l'esquerra. A Mallorca és evident que hi ha més vot d'esquerres que de dretes però per guanyar-los s'ha de mobilitzar al 100 %. Actuem com mobilitzadors del volt!!!

Es una llastima

Rodriguez i no Menendez | 03/01/2007, 22:59

No ens sab greu si te anvias anat, el problema es que tornis.

PALAU CONGRESSS

Joanet | 03/01/2007, 23:12

Yo voy a ser muy crítico, y creo que ell PP seguirá durante otros cuatro años en el Gobierno Autonómico.
Pero la gran incógnita para mi es Palma. Todo depende de como los partidos de la oposición lleven los temas del Hospital de la Real, la fachada marítima (y el intento de hacer negocio y especulación), los proyectos del PP para ampliar el puerto de Palma, los accesos a la ciudad, etc...

Respecto del PALAU DE CONGRESSOS, yo quisiera que el Sr. Jordi, acudiendo a las hemerotecas, me explique a qué viene de golpe querer dar tanta importancia a los Congeros. ¿Por qué se acuerdan de los congresos y hechan en falta la existencia de un Palacio de Congresos?
Pero si Palma ya tiene uno, se llama AUDITORIUM. Es privado, y durante años y años esta abandonado por las autoridades, y no se fomentan la organización de grandes congresos en él (a pesar de las decenas de importantísimos congresos internacionales que se han hecho en él).
Ahora resulta que en Palma no se hacen congresos porque no hay Palacio, lo cual es mentira, la sala grande del AUDITORIUM son 920 plazas, y se ha usado en numerosos congresos (fue ideado para ello), hay varas salas, salones para exposiciones, etc. ... Y está al lado de los mejores hoteles de Palma, bien comunicado, etc.
Seguro de podría modernizarse, pero no interesa, interesa más hacer uno de nuevo, con su nuevo hotel y su NUEVA URBANIZACIÓN ADYACENTE, crear negocio y expeculación para empresas forasteras.
Y yo no me explico como ningún medio de prensa habla de ello.
Al oir reclamaciones de asociaciones empresariales de las islas afines al PP reclamando el derribo del edificio de GESA, por cierto del mismo arquitecto que el AUDITORIUM que aún está en manos y gestión de su familia, simplemente me descojono.
Si ya tenemos un Palacio para hacer congresos como el AUDITORIUM, y no se hacen, no se promocionan, no se llega a llenar sus 920 plazas de su sala magna, ¿a qué vienen las prisas y necesidades de un nuevo muro visual de cemento blanco frente al mar?
Tener un edificio no es suficiente para ya ser una capital de congresos.
Más despilfarro de dinero público, más especulación, más riqueza para los amigos, más destrucción de territorio y paisaje.
ES EL INICIO DE LA DESAPARICIÓN DEL AUDITORIUM. Ya verán como por culpa del Palau de Congressos con los años, no muchos, nuestro auditorium cerrará sus puertas.
Yo ya me veo los conciertos de la sinfónica en el nuevo escenerio público del Palau de Congresos, o al CASTA haciendo sus monólogos y esquetchs en este nuevo escenario con capacidad para más espectadores, por poner varios ejemplos.

POTENCIAL

Joanet | 03/01/2007, 23:16

Mi texto previo, mi opinión sobre la política del PP y la política municpal de Palma, son para mi un ejemplo del enorme potencial de difusión y denuncia pública de los blogs en internet.

Blocs

Joanamaria | 04/01/2007, 10:27

Els blocs s'haurien de convertir en un instrument modern de comunicació però també de mobilització. Hi ha exemples per tot. A Mallorca tenim aquesta eina per denunciar totes les barbaritats dels Ajuntaments, especialment el de Palma, i del Govern. Estic d'acord en que l'hem de fer servir de manera intel.ligent.

Barajas

Sindicalista | 04/01/2007, 10:34

¿Porqué no habla Matas de la instrumentaliación del atentado de Barajas? ¿También es de lo peperos que dicen que la única culpa es de Zapatero mientras se olvidan que fue ETA quien puso la bomba? Los Reyes magos le traerán carbón.

HA SIDO AL QAEDA

Santi | 04/01/2007, 10:43

Todos los caminos conducen a pensar que el atentado de Barajas ha sido obra de Al Quaeda. ¿Quién se atreve a decir lo contrario? Fueron los islamistas quienes pusieron las bombas en los trenes de Atocha y han sido ellos quienes las han vuelto a poner en los aparcamientos de Barajas. Aquellos que dicen que ha sido ETA son malintencionados que sólo quieren desgastar al Gobierno y hundirle el proceso de paz. El presidente ha llamado a todos los directores de los medios de comunicación para cerciorarles de que la investigación apunta a Al Qaeda. De hecho, ya se han detenido a cinco islamistas presuntamente relacionados con actividades terroristas. Tambén se ha hecho llegar, desde Presidencia del Gobierno, instrucciones a todas las embajadas españolas para que difundan en todo el mundo que Al Qaeda está en el origen del atentado. Desde el Gobierno se elimina toda posibilidad de que haya sido ETA y se acusa a la oposición de querer boicotear el proceso de paz iniciado por el presidente.
Així hauria reaccionat un hipotètic Govern del PP. Així van reaccionar el 11-M de 2004. Afortunadament, ara governen uns altres que, es poden equivocar, però diuen la veritat.

Re: JB07: El compromís del blog

Mercè | 04/01/2007, 10:44

Molt bona la comparació, Santi.

Menteixen

ABC | 04/01/2007, 11:19

Efectivament, els governs es poden equivocar, però mai poden mentir. Per salut democràtica no podem mantenir als governs que menteixen. Prenguem nota pel mes de maig a Mallorca.

El nuevo Catecismo.

Murgui | 04/01/2007, 12:24

Y dijo Jesús a sus discípulos "si te dan en una mejilla, no respondas. Ofréceles la otra".

Si te mienten, no respondas. Diles amén.

Si recalifican tu tierra, no respondas. Calla y ora.

Imprescindible

Premsòmetre | 04/01/2007, 15:22

Llegiu, a Diari de Balears, de 4 de gener de 2007, l'article de Josep Melià (Opinió): Puig, Valentí

Imprescindible

Premsòmetre | 04/01/2007, 15:22

Llegiu, a Diari de Balears, de 4 de gener de 2007, l'article de Josep Melià (Opinió): Puig, Valentí

MES BLOGS

ciclista | 04/01/2007, 18:29

es cert convid a visitar

http://8rodes.balearweb.net/

un nou blog d'humor & ciclisme

A tots els Bond's, "chicos" i "chicas" Bond Feliç 007
Som-hi

Mafia de las autopistas.

Schwarzer Tee | 04/01/2007, 19:30

Esta gente del PP-UM odian la naturaleza.En la calle Marqués de la Fontsanta han talado unos plateros que estaban ahí de toda la vida.Dirán que estaban en mal estado pero no es verdad.En esta ciudad los arboles no molestan.Los únicos que molestan son los políticos del PP-UM que se distinguen por el mobbing permanente a los ciudadanos.Dónde había unos árboles magníficos hay ahora unos troncos talados;dónde había vida se ha instalado la muerte.Son unos psicópatas arboricidas;mentes enfermas que mutilan la vida.

Biel, repitiendo mentiras no se convierten en verdades.

Richard | 04/01/2007, 20:36

Biel Martí. La economia de Baleares no depende nada en absoluto de los Gobiernos de turno salvo por la "generosidad" urbanística. La economia tiene sus propios ciclos y la baja del turismo el tiempo del Pacte de Progrés se debió a la crisis alemana (dejaron de viajar la mitad de alemanes) y al efecto del 11 de setiembre. El Pacte de Progrés no influyó nada en el tema, quizá algunos empresarios desvergonzados sí.
La política del PP no es sólo gestión de escuelas (sin profesores) hospitales (retrasados todo el tiempo que haga falta no sea cosa que las privadas se enfaden) metro (a ninguna parte) estaciones (llenas de humo) parques (hechos, destrozados y vueltos a rehacer) mas trabajadores (cobrando un 6% de media menos que en el resto del Estado) y esto del liderato turístico debe ser por el número de plazas ilegales, chalets ilegales, negocios cerrados, menos personal que nunca.
A tu salud,

futur

elliott | 05/01/2007, 12:36

per primera vegada un govern var voler tirar endavant idees de cara a millorar el turisme i allargar la temporada turistica preservant al màxim la natura i el mitjambient.
tot varen ser ganivatades des partit de s,oposició amb l´ajuda de tot el govern centrali alguns empresaris.en aquells moments el de menys era fer el que fos bo pel turisme .
Lo important de veres era llevar d´enmig aquets "principiantes"
L´unica gestió d´aquets profesionals ha estat el que saben fer millor ... no fer absolutament res.. laisser faire .....els grossos més grossos i els petits que se fotin

Per desgràcia, una única opció

insurrecte | 07/01/2007, 17:22

Estic convinçut que mentres no hi hagi un canvi de mentalitat profund entre la gent que es presenta a les eleccions, el panorama no canviarà gaire. La gent està cansada de que la principal activitat dels polítics se centri en desacreditar als "contraris" i d'aquesta nebulosa de corrupció i "obscurantisme" que envolta per tots costats. Fins que ser polític no s'entengui com un gran sacrifici de servei cap al poble (on no se baralli la gent per anar de cap de llista) i on l'opinió de les persones segueixi sotmés a la "decisió del partit" no anirem bé. Jo tenia esperances amb l'Eivissa pel canvi, però em sembla que tampoc hi haurà sort.

Re: JB07: El compromís del blog

Joan Fuster | 10/01/2007, 14:09

Dalis fort, Jordi, que això ha de canviar!!

Re: JB07: El compromís del blog

R. Aravis | 10/01/2007, 18:09

No sé si el canvi de mentalitat és possible, pero el PP governa per molts pocs vots. Amb un poc de mobilització de l'esquerra la victòria és possible.

Re: JB07: El compromís del blog

R. Aravis | 10/01/2007, 18:09

No sé si el canvi de mentalitat és possible, pero el PP governa per molts pocs vots. Amb un poc de mobilització de l'esquerra la victòria és possible.

Chiste

Eduardo | 10/01/2007, 18:11

Chiste muy bueeno de Forges. Uno muy grande con chistera dice:"Todos los políticos son iguales". Otro mucho más pequeño le responde: "qué más quisiera usted".

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb