jordi bayona

Escrits per no deixar d'escriure

JB07: El “palassete” ja és per tot

bayona | 28 Març, 2007 16:35

 La publicació del debat parlamentari sobre el “palassete”  den Matas ha fet que la noticia s’hagi escampat per tota Espanya. Les dades del diputat socialista Antoni Diéguez pesen molt. La casa senyorial del segle XVI està taxada en 4.972.000 euros. Com ho pot pagar Matas amb una renda disponible d’uns 5.000 euros al mes? “Necessita ser president del Govern durant 58 anys més”, va concloure. I és que ho expliques als de fora de Mallorca i és tan gros que no s’ho acaben de creure.

 

El “palassete” i la reunió amb n’Hidalgo al Consolat aquell dissabte vespre abans de la detenció del batle d’Andratx són dues zones d’ombra que obscureixen la candidatura de Jaume Matas. És la “foto de las Azores” del president balear.

 

El llavors president Aznar justifica ara que ignorava que no hi havia armes de destrucció massiva a Iraq. I com justifica en Matas la sospita que li cau damunt? Podria dir que ve d’herència, d’estalvis anteriors, de venta de patrimoni, no sé.... de la loteria.... alguna cosa....

 

Però no, senzillament s’absenta del Parlament i envia a n’Estaràs per dir que “els socialistes no tenen ética”. Això és tot el que tenen a dir?

 

Uy..........

Comentaris

Renta

Miquel Ortiz | 28/03/2007, 16:42

El propio Matas se puso la soga en el cuello cuando publicó, en un acto de chulería incomprensible, su declaración de renta.

Publicació de comentaris

Maria LL. S. | 28/03/2007, 16:47

Jordi, no tenc res contra la publicació de comentaris de gent del PP però crec que és de molt mala educació publicar el mateix comunicat en tots els blogs progressistes. Personalment no trob que sigui adient substituïr els raonaments espontanis que s'escriuen a un blog, a favor o en contra, per comunicats de partit. Crec que és de justícia que no es publiquin. Si volen que les seves opinions surtin, al menys que facin feina i no es limitin a aferrar "rollos".

Re: JB07: El “palassete” ja és per tot

M.LL. Suau | 28/03/2007, 16:49

Perdonau. Volia afegir que fer el que fan és rompre el codi de relacions en les converses per blog.

Re: JB07: El “palassete” ja és per tot

gabriel | 28/03/2007, 17:12

jordi,

4.972.000 es el preu de taxació.

es sap el preu de la compravenda?

sols es per calcular els impostos, escritura, notaria, etc.

segur que totes aquestes despeses a afegir-hi son superiors a les que molts de noltros podem pagar per les nostres vivendes.

ah, per cert, també hi deu haver despeses de rehabilitació, i d'adquisició de mobiliari. dubto que comprin els mobles a ikea o que aprofiti els de l'apartament de Colònia de Sant Jordi.

La loteria,....estupids!!!

sense nom | 28/03/2007, 17:34

No sigueu mal pensats. A un home de curriculum tan honest com el Gran Duc de Sant Feliu i Rasputin no és pot ni pensar que hagi fet res mal fet. Li ha tocat la loteria com a n'Hidalgo o a n'en Roca de Marbella.

anar al bloc de joana maria

ciutadana indignada | 28/03/2007, 18:31

si voleu com ens prenen el pel i els doblers visiteu al bloc de joana maria

Economia Criminal

La Gossa Sorda | 28/03/2007, 19:25

Dins el cor de la muntanyes
on la història ja no creix,
armats de foc i paraules
la guerrilla resisteix!!
Dins la nit de les mirades,
on la boira oculta el cel,
armats de foc i paraules
l’esperança resisteix!!

Van robar els somriures,
van esborrar la història,
van cosir-nos els llavis
negant-nos la memòria.
Van talar tots els arbres,
van cremar les muntanyes,
van assecar les terres
prohibint-nos les onades.

Però mai van poder conquerir la llibertat
amagada sota els estels.
Però mai van poder conquerir la dignitat
la dignitat de ser rebels.

Van incendiar les cases,
van disparar als pares,
van violar les mares
segrestant-nos les cares.
Van confiscar les pedres,
van forjar les cadenes,
van desplegar banderes
ferint-nos amb fronteres.

Però mai van poder conquerir la llibertat
amagada sota els estels.
Però mai van poder conquerir la dignitat
la dignitat de ser rebels.
El foc i la paraula: armes de llibertat
amagades sota els estels.
Mai conqueriran la nostra dignitat,
la dignitat de ser rebels

matas palau

comandant 2000 | 28/03/2007, 19:26

Si es cert lo que publica avui la prensa del palau Matas, no entenc perque n' Aznar no el va fer ministre d' economia. I no entenc per que les obres de les carreteres costen molt més del que es pressuposta i el nostre president en canvi amb el seu sou fa miracles. El que hauria de fer es fer miracles amb el doblers de tots. He multiplicat la meva hipoteca per la d' en Matas i me surt que jo hauria de pagar per aquesta quantitat més de 4000 euros mensuals i aixó segons la seva declaració de renta es un poc manco del que cobra. Com viu? lo dit quan torni n' Aznar misnistre d' Economia i per ventura tots ens podrem dir també de can palau.
També pot ser que tengui herències que desconeixem, ingressos que desconeixem, però seria convenient que donàs explicacions i així evitaria tots aquests mal pensaments que avui corren pel cervell de molts de mallorquins.

L'ase va dir al por orellut....

mimome | 28/03/2007, 20:33

A la Sra.Maria S.LL.

Sols li aplicaria el que diu el refrany mallorquí..."l'ase va dir al porc orellut i era ell qui duia les orelles".

Vagi una estona pel bloc "en miquel de Petra i de la part forana" i tot i que ja n'esborrat uns quants, veurà que els de la dreta ho fan superasquerós.

De vegades els farols jugant a cartes fan perdre fortunes... el farol del Sr.Matas fent pública la seva oficial declaració de renda, pot fer-li perdre el govern...i si perd ell, molts altres perden.

Hauríem d'estar més preparats tots per perdre i guanyar amb dignitat: no tot val per guanyar o per no perdre.

Re: JB07: El “palassete” ja és per tot

XZY | 28/03/2007, 21:41

Els excessos matarán al PP...

Re: JB07: El “palassete” ja és per tot

XZY | 28/03/2007, 21:43

Saplana = Matas
De tal palo tal astilla.

Re: JB07: El “palassete” ja és per tot

XZY | 28/03/2007, 21:44

¿Y de la casa de la Calle Goya con mucama sudamericana no habla nadie?

Re: JB07: El “palassete” ja és per tot

XZY | 28/03/2007, 21:46

Hay dias que Maite Areal lleva puesto encima lo que gana su marido en un mes (5.000 euros)¿Alguien me lo puede explicar?

Inspección hacienda

Ignasi | 28/03/2007, 22:10

Bla, bla, bla, bla, bla, bla. La Inspección de Hacienda no es del Gobierno central socialista. Pues que le hagan una inspección de hacienda y ya está...cojones! Sabes si funcionaran el Seprona, la Inspección de Hacienda, la fiscalía y demás órganos dependientes de Zapatero, no había que llorar tanto. Menos falar y mais traballar, inútiles!!!

Dónde

Archivo histórico | 28/03/2007, 22:55

Jordi: Para mi incluir en mi archivo dedicado al personaje, ¿dónde se ha hoy 'escampado' hoy lo del palacio-Matas?

Tv3, Canal 33...

Ferran Oliver | 29/03/2007, 01:16

¿Para cuando el cerrojazo desde el Govern para Tv3, Canal 33, etcétera?
Me lo pregunto para ir pillando el aparatejo de TDT y seguir viendolo mejor aun que antes.

Estos franquistas rancios, casposos y apolillados todavía creen que la sociedad de las autopistas de información funciona como cuando lo del NODO.

O, lo mismo, lo de las autopistas les suena a expropiar a mansalva y a peloputa para beneficiar al qefe, cacique o capo de turno.

De turno o de siempre; que de todo hay.

Turrones Picó (espacio para publicidad)

Ferran Oliver | 29/03/2007, 08:34

"El turrón (con embalaje) adquirido por el equipo de Zaplana para las Navidades anteriores superaba las cuatro toneladas y costaba 55.000 euros".

http://www.elpais.com/articulo/espana/Trabajo/rehuso/pagar/23000/euros/turron/compro/Zaplana/nadie/certifico/elpepuesp/20070329elpepinac_23/Tes

"Pese a que se suponía que hacía mención a un objeto único, la atención protocolaria a determinadas personas relacionadas con el ministerio durante las Navidades, presentó siete facturas. De haberlas formulado bajo una sola, al superar su monto los 12.000 euros, Trabajo habría tenido ineludiblemente que darle una tramitación distinta, mediante concurso, con mayores controles y trámites en su adjudicación". MENUDA JETA DE... TURRON DE ALICANTE.

______________________________

Del exfalangista Agustín Díaz de Mera prefiero no hablar por verguenza ajena.

Informació

Jordi Bayona | 29/03/2007, 09:19

La informació sobre la nova casa de Jaume Matas al carrer Sant Feliu va ser tractada amb bastant de detall a l'edició d'ahir de EL PAIS. El trobareu a l'edició digital del diari. Per suposat, els diaris locals també la tractaren.

A lo práctico

Maruja | 29/03/2007, 09:57

A mi, como buena Maruja que soy, lo que me tiene preocupada es como se mantiene limpio este palacete. O sumas a los gastos de la hipoteca una buena cantidad para pagar una brigadilla de servicio, o Maite Areal esta todo el día con la fregona y el plumero (o tiene el palacete hecho unos zorros)

Sois ridículos

Lluis | 29/03/2007, 10:27

Alguien se ha dado cuenta de qué estáis desperdiciando tiempo de vuestra única vida hablando del dinero que se gastaba zaplana en comprar turrón??
Aunque seguro que me decís que estos ataques del grupo PRISA al P.P están completamente justificados,¿no es así?
Tmabién me diréis que las manifestaciones de Polanco a título individual son completamente legítimas y que no tienen nada que ver con su condición de dueño del principal grupo de comunicaciones de España e Iberoamérica y que, casualmente, apoya al P.S.O.E (xq le regala un canal CUATRO o telepolanco)..
Así que, si alguno piensa que el principal problema de este país es el dinero que alguien se gaste en turrones, o que pague las QUELY con dinero público, no hay nada que hacer por el.
Por otro lado, despues de leer este blog, hay gente que se piensa que estamos en la postguerra, en plan franquistas vs comunistas, lo cual creo sinceramente es un error, bastante mal lo pasamos por culpa de esa guerra como para andar calificando a la gente de un partido con esos términos tan a la ligera.
Los buitres son unos animales que se alimentan de la carroña ajena al no poder cazar ellos por si mismos,pues vuestro querido J.B aplica a su vida el mismo mecanismo que estas aves, ante la imposibilidad de plantear ninguna alternativa coherente, ante la imposibilidad de ser competente como director de comunicación del PACTE (incluyendo manipulación de noticias hasta el informativos de T.V.E(intentos de), va buscando mierda de todos lados, criticando y apretando el culo para que unos cuantos descerebrados le apoyen y se lo crean.
Sludos

Re: JB07: El “palassete” ja és per tot

Xavix | 29/03/2007, 11:11

Solo faltaría, que derrochen el dinero público, lo mal gasten, y a callar, NI PENSARLO, y día 27 hay que decir que NO a toda esta GENTUZA!

Re: JB07: El “palassete” ja és per tot

Tocanassos | 29/03/2007, 11:18

En Luisito i els que són com ell s'estimen més parlar d'en de Juana, de l'11-M o de que espanya se romp, això si que és importantíssim!
Aquests són els problemes que preocupen a la "gent".

Pozi mi arma, pozi

Lluis | 29/03/2007, 11:33

Es cierto!! como se me ocurre??
Es mas importante que zaplana se pague las quely que un fiscal general vulnere la independencia del poder judicial politizando una excarcelación!!
Si señor tocanassos, diselo a las familias de las 30 PERSONAS que asesinó de Juana.
Me encanta lo maleables que sóis, estoy seguro que si ZP hubiera adoptado otra postura con De Juana tambien la defenderiáis.
Tambien es más importante que Zaplana se pague las Quely, que un atentado que mata a 200 personas, ¿verdad?
Culpa de Aznar me diréis, ya.
Yo no diría culpa, yo diría cagada apoyar una guerra, pero tan injusta e ilegítima como cualquier otra guerra, porque, ¿Por qué no salís a la calle por las matanzas de los franceses en Sierra Leona o en Haití?
Tienes razón señor tocanassos, a mi me preocupa más que haya un asesino en la calle, que un atentado pueda matar a 200 personas, que el hecho de que un politico que personalmente me parece un chuloplaya y un ladrón se pague las quely.
Ahora piensa bien lo contundente de tus argumentos, coleguita

Ufanós

Luís Bello | 29/03/2007, 11:59

Trobo que hi ha molts de comentaris sobre l'esperpèntic senyor Matas radicalment erronis. Pels qui no ho sapigueu, el sr. Matas prové d'una famíla esponerosa en bens immobles, de família benestant de Palma. No prové de gent proletària ni d'esquerres com molts de vosaltres. La deessa Fortuna el beneficia sovint en tretes espectaculars a la loteria, milions i milions d'euros. Ell a més té un munt de negocis compatibles amb el seu càrrec, evidentment. És per això que es pot comprar un espectacular palassete, cases per Madrid i a vorera de mar i, casualment, no cobrant comissions de constructors i d'altres males herbes de la nostra estimada terra. No sigueu perversos amb aquesta bellíssima persona. Una persona que sempre té el somriure a la cara i que li encanta la coca, en verdures, naturalment.
Vida, prosperitat, salut!!!

¿Más barato?

Lucas | 29/03/2007, 12:13

El precio de la tsación es bastante real. Una cosa de este tipo no se tiene por menos de 5 milones de euros. Pero las cuentas no fallan. Si no los tienes es porque has pagado más barato. Y aquí viene el quid de la cuestión. Si es así ¿Porqué has pagado más barato?

er palasio!

la bubota de sant feliu | 29/03/2007, 12:14

per cert, a quants de vosaltres us donaria un hipoteca milionaria la Caixa d'arquitectes

seria divertit saber la relació de membres del col·legi d'arquitectes que participaren en el "vistobueno" de la operació

Re: JB07: El “palassete” ja és per tot

Xavix | 29/03/2007, 12:41

Ostras... no sabia que el friki, Jaumet Matas, le tocara también loterías espectaculares como dice "luís Bello", a ver si nos dicen donde las compran, porque al de Andtratx, otro que tal, al de Marbella... Y bueno si son tan agraciado, ¿Por que se dedican a la política? muy negra... la cosa, muy negra.

Franquistas versus el resto

Ferran Oliver | 29/03/2007, 13:01

El problema no es de franquistas contra comunistas.

El problema es de franquistas neofascistas que quieren mantener sus prebendas y sus latrocinios contra el resto de las personas corrientes y molientes. Si me apuras tirando a democratas de centro.

Y creo que nadie afín al pp debería hablar sin sonrojo de cortinas de humo.

Solo un cordón sanitario contra el fascio sería insuficiente.
Pero ya hacen ellos lo suficiente para aislarse del resto tanto social como politicamente.

F M

Imatgesferòmetre | 29/03/2007, 13:34

http://www.youtube.com/watch?v=NC4XBje3Awo&mode=related&search=

algunas preguntas

JoMateix | 29/03/2007, 16:40

Lo del palacete tiene flecos sueltos, que bastaría tirar de ellos para poder hacer unas risas todos juntos:
1 ¿Quien era el anterior propietario?
2 ¿Tiene el anterior propietario alguna relación con alguna administración relacionada con el PP?
3 ¿Que arquitecto ha llevado las obras de reforma?
4 ¿Tiene ese arquitecto alguna relación con alguna administración controlada por el PP?
5 ¿Que empresa ha hecho las obras de reforma?
6) ¿Tiene esa empresa alguna relación con alguna administración controlada por el PP?
Si hay un periodista en la sala, que levante el dedo y responda. Hay preguntas que ya están contestadas en la calle.

DOCUMENTACION SOLICITADA SOBRE MATAS Y EL PALACETE

Lector de EL PAIS | 29/03/2007, 19:12

El PSOE acusa a Matas de gastar cinco millones en un palacete

La vicepresidenta balear denuncia la "falta de ética" de los socialistas
Andreu Manresa- Palma de Mallorca -EL PAIS 28/03/2007
"El incremento de patrimonio que ha tenido el señor Matas en esta legislatura ha sido impresionante". Antonio Diéguez, diputado y portavoz del PSOE, cuestionó ayer en el Parlamento de Baleares la transparencia del presidente y líder del PP balear, Jaume Matas, en la compra de su residencia particular de Palma, sita en una mansión señorial del siglo XVI, que el PSOE tasa en 4,972 millones de euros.

La noticia en otros webs
webs en español
en otros idiomas
Blogs que enlazan aquí
"¿Cómo se puede pagar esto con una renta anual disponible de 70.000 euros?", se preguntó Diéguez. "Necesitaría ser presidente del Gobierno otros 58 años para pagarlo". Matas cobra unos 5.000 euros al mes.

El presidente Matas habita una planta antigua restaurada de 475 metros cuadrados, que alcanza los 727 al sumar las balconadas, terrazas, garajes y patio y jardín exclusivos. El edificio monumental, en el casco antiguo de la ciudad, está catalogado y protegido.

El socialista Diéguez calculó el valor de la propiedad de Matas sobre la base de los precios actuales de otras ofertas de viviendas anejas rehabilitadas. Matas y su mujer, Maite Areal, asumieron en la compra, en 2006, según el registro de la propiedad, una hipoteca de 850.000 euros a sufragar en un periodo de 30 años. Se desconoce el precio que pagaron por su vivienda. El matrimonio Matas-Areal -él funcionario autonómico y ex ministro y ella profesora de primaria- vendió su chalé de Calvià por 900.000 euros, según la oposición.

Matas, que divulgó en la red sus últimas declaraciones de renta pero no aportó datos sobre su patrimonio, no quiso comentar ayer los datos revelados por el PSOE y su gabinete remitió a la respuesta dada por la vicepresidenta, Rosa Estarás, que replicó a Diéguez en la Cámara. Estarás dijo que la intervención del socialista contenía "una interpretación kafkiana, electoralista y fuera de tono", expuesta desde una "falta total de ética" y con una "táctica absurda".

"Matas tiene mucho que ocultar", destacó el diputado balear del PSOE, que hizo pública su denuncia en la última sesión plenaria del Parlamento antes de las elecciones del 27 de mayo, en una interpelación en la que aludió al combate contra la corrupción y al "escándalo nacional" del caso Andratx. Citó la relación del presidente y del consejero de Interior, José María Rodríguez, con el que era alcalde de Andratx, Eugenio Hidalgo, del PP, hasta horas antes de ser detenido, para "organizar la defensa del corrupto", y el diálogo cómplice de Hidalgo con el consejero: "Estamos todos en el mismo barco".

La portavoz del PP, Rosa Estarás, reclamó "ética" al diputado del PSOE y que justificase el origen de su patrimonio. "Tengo mi casa, mi despacho de abogado, un apartamento, una lancha de nueve metros y mi coche, fruto de mi trabajo de abogado, previo a la política", comentó Diéguez.

Maria LL . Deberia ponerse al dia

Xim | 30/03/2007, 16:40

Esa señora, en vez de criticar, deberia ponerse al dia, de las tecnicas de información basadas en Internet. Si solo conoce la tecnica del papel en el siglo pasado, creo que deberia reciclarse y vera las cosas de otra manera.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb