jordi bayona

Escrits per no deixar d'escriure

Denúncies guardades als calaixos

bayona | 27 Desembre, 2006 08:39

 Els guàrdies forestals de la Conselleria de Medi Ambient han denunciat que en els calaixos de la Conselleria de Medi Ambient hi ha un caramull de denúncies fetes que no arriben al Fiscal. Parlen de més de 50: abocadors il·legals, obertures de camins, construccions en àrees protegides, sobre tot als municipis d’Andratx i Pollença. Es troben ben guardades en un calaix. L’explicació oficial es fantàstica: el Govern Matas no vol carregar de tasca a la Fiscalia!!! 

Durant el Govern Antich es creà un protocol mitjançant el qual, les denuncies dels agents passaven directament a la Fiscalia corresponen, que dictaminava si era delicte o no. Matas va eliminar aquest sistema. En tot cas, a la Fiscalia enviaria lesque cregués oportú un càrrec polític nomenat pel propi president. 

Seguint la lògica del PP, els municipals no podran sancionar directament als conductors sinó que passaran les denúncies al regidor corresponen, que decidirà: aquesta, si, aquesta no... 

Han fet de Mallorca un terreny abonat perquè brotin Hidalgos per tot. I ja han sortit. El que passa és que a la majoria no els han aglapit.  

Comentaris

Font còmplice: als tribunals...

J | 27/12/2006, 09:11

Crec que aquest és el gran escàndol d'aquesta legislatura: la gran connivència i complicitat de la Conselleria de Medi Ambient amb els delinqüents. La passivitat premeditada de la Conselleria és un requisist imprescindible per que hagin continuat endavant corrupteles com les d'Andratx. El Conseller Font tenia sobre la taula les denúncies d'Andratx. ¿Perquè no les va tramitar a la fiscalia? Font i el seu equip han de ser jutjats. Són uns xorissos.

Bayona miente una vez más: Font hace lo mismo que hizo en su día Rosselló

El guerrero del antifaz | 27/12/2006, 10:47

Esta información es falsa.
Bayona miente una vez más.

Según declaraciones en prensa del conseller Font, el Govern del Pacte hizo exactamente lo mismo que está haciendo el Govern de Matas, exactamente lo mismo durante cuatro años, es decir, que era la Conselleria -el secretario general técnico- quien decidía si las denuncias eran trasladadas a la fiscalía o no en función de la infracción denunciada. Cuatro días antes del 25 de mayo de 2003, día de las elecciones autonómicas del 2003, la entonces consellera de Medio Ambiente, Margalida Rosselló, emitió una orden por la que todas las denuncias de los agentes de Medio Ambiente debían pasar directamente a fiscalía. Esta orden, curiosamente, emitida en teoría cuatro días antes de la fecha de las elecciones no está registrada por el Registro General de Entrada. Esta orden fue derogada una vez Jaume Font ocupó su cargo de conseller.

De ahí que la información de Bayona es fiel reflejo de la manipulación. El Govern del Pacte funcionó cuatro años como ha funcionado y sigue funcionando el Govern de Matas, si exceptuamos los cuatro días referidos y el interregno de un mes y cinco días que transcurrió desde el 25 de mayo hasta el 1 de julio de 2003, fecha en que el nuevo gobierno Matas tomó posesión. Si quieren una información más exhaustiva les recomiendo www.parlamentib.es en su Diari de Sessions del último pleno (20-12-2006) con el debate de presupuestos de medio ambiente donde Font machacó a Rosselló a raíz de la misma denuncia de la que se hace eco Bayona.

Muy mal otra vez Bayona, mintiendo y manipulando, sus artes favoritas.

PePillo del antifaz

Joan de Moscari | 27/12/2006, 11:00

Durante el DIA os daré los datos de una denuncia y todo el proceso de ella, a Medioambiente, y veréis que Jordi una vez más dice la verdad!!!!!

Más valdría que os pasasen por el polígrafo…….mentiritas del PP!!!!

El guerrero miente!!

J | 27/12/2006, 11:16

Si a Bayona le parece bien, le remitité una copia de la instrucción de Font que prohibía la relación directa de la policia ambiental (agentes de medio ambiente) con la fiscalia así como la prohibición de paralizar las actividades presuntamente delictivas. Font se ha encargado desde el principio de actuar contra sus propios funcionarios atándolos de pies y manos para que no pudieran actuar como agentes de autoridad encargados de proteger el medio ambiente¡Font a los tribunales por cómplice de la corrupción urbanística! ¡Font es un obstructor de la justícia!

Politicos Mangantes

joan de Moscari | 27/12/2006, 11:33

Que se puede esperar,de un Político que Esta acusado de manipular las Elecciones de Sa Pobla.
Haciendo votar a los DIFUNTOS.

ES un C O R R U P T O......

Ha sido ETA.

sense nom | 27/12/2006, 12:14

He tengut notícies de l'ambient que es respira per Madrid, dins el PP, i estan acollonats de la merda que saben que sortirà. Ja poden demanar als reis tones de tranquilitzants i antidiarreics que això només acaba de començar. El Código Ético i les seves mentides els se poden passar pels collons.

Y que podemos esperar de chorisos

Es igual | 27/12/2006, 14:36

Es lo mismo de siempre, hace demasiados años ya, que siempre han hecho lo mismo... No quiero repetir, la cantidad de atropellos... es inherente como dijo Ramis( hace poco) a la condición pero de Fatchas, i son unos auténticos Fatchas, mejor dicho sinverguenzas, que se aprovechan de la democracia para delinquir. Siempre subidos con la bota sobre el pobre o sobre el débil y siempre al "sol que más calienta": el dinero, la iglesia(con excepciones es verdad, el rico, el corrupto, el....

MATAS VS EL PAIS I ANDREU MANRESA

Un amic de la UIB de Vicent Partal | 27/12/2006, 14:56

MAIL OBERT EDITORIAL
DE VILAWEB per Vicent Partal
DIMECRES, 27/12/2006 - 06:00h

Andreu Manresa

El president Matas ha dedicat les paraules més dures d'aquests darrers dies no pas als imputats pel cas Andratx, sinó a alguns periodistes, especialment a n'Andreu Manresa. És una tàctica tan antiga com la humanitat, que ha restat definida per la frase 'matar el missatger'. La literatura universal en va plena, de Sòfocles a l'Enric IV de Shakespeare i d'aquest al 'no mateu el pianista' d'Oscar Wilde. Manresa, home culte, agradable i perseverant, segur que agraeix molt la companyia d'aquests noms il·lustres que Matas ignora quan prova de desviar l'atenció. Però la tradició no justifica l'engany i encara menys la coacció, de manera que avui tots som un poquet Andreu Manresa.

El president no s'ha estat de res i ha instat el fiscal a investigar Manresa i el diari en què treballa (El País) per haver publicat que l'ex-alcalde d'Andratx havia estat alertat per telèfon unes quantes hores abans de la detenció pel conseller d'Interior: alertat del fet que la detenció es faria, com efectivament va fer-se dues hores després de la telefonada. Tot això és públic i notori, els fets i els actors. I ha estat publicat després també pels alguns diaris més, incloent-hi aquest. Però ningú més no ha rebut l'amenaça de Matas, de moment.

Per quin motiu? Perquè avui matar el missatger és una pràctica difícil a Europa (i en dient això hem de treure Rússia d'Europa). Matas no pot fer com Putin: encarregar a algú que mate Anna Politòvskaia. Per això no li resta més recurs que provar d'embrutar-lo. Provar de convertir en polèmica la seua imatge, sembrar dubtes respecte d'ell. Una denúncia, en aquest sentit, és un instrument de propaganda; això ja ho sabem. Però també és una amenaça. I això, no ho podem consentir. Una amenaça, per cert, no solament contra n'Andreu Manresa, sinó contra qualsevol que publique sense demanar permís, consell o benedicció. Àdhuc contra qualsevol que pense sense demanar permís, consell o benedicció. Que és això que n'Andreu Manresa ha fet sempre, en tots aquests llargs anys que fa que escriu, i que escriu tan bé.

PD. Us recomane que llegiu l'article d'Andreu Manresa, titulat "Los 28 días que dejaron al descubierto a Matas".
Vicent Partal director@vilaweb.com

BON NADAL I BONES FESTES A TOTS I A TOTES

EN JOANET DE CAMPANET. ELECTRICISTA I COMUNICADOR. SEGURO | 27/12/2006, 15:45

NO US ENFADAU ESTEIM EN NADAL,HEU DE MENJAR MOLT DE TORRÓ I XAMPAGNE QUE L´AÑY QUE BE SIGUI MILLOR QUE AQUEST I QUE HAGI MENYS CORRUPCIÓ. UN ABRÁÇ A TOTS I A TOTES I VOS DESITG MOLT D´AÑYS.

La dignitat dels forestals

El bandoler de Caimari | 27/12/2006, 16:16

A en Jaume Font, al PP i també al règim franquista li agradaven els forestals garriguers, a les ordres del titular del vedat o del senyor. Quan la feina del forestal passa per un temps en què el territori i el medi ambient es troben en un greu perill de degradació, aquests han sabut ben bé quina era la seva feina i han empès per fer-la bé. La xusma del PP els ha volgut aturar els peus perquè no creuen que hi pugui haver persones amb vergonya de voler fer bé la seva feina i s'hi han topat tanmateix de nassos.
Salut i força als valents!

Escarabats i vampirs

kafka | 27/12/2006, 17:06

Ja sabeu que al PP quanta més foscor hi hagi, millor. Els escarabats necessiten foscor, igual que els vampirs... El llum i la fiscalia no els hi agraden gens.

Escarabats i vampirs

kafka | 27/12/2006, 17:06

Ja sabeu que al PP quanta més foscor hi hagi, millor. Els escarabats necessiten foscor, igual que els vampirs... El llum i la fiscalia no els hi agraden gens.

Imbéciles

Julio | 27/12/2006, 17:08

Me hace mucha gracia ver como el argumento del PP en el caso Andratx és que el PSOE lo sabia, que si Mesquida, que si Antich. Y aunque fuera así ¿cual seria el problema? ¿Con quien se reunió Hidalgo dos días antes de la detención? Lo peor que puede hacer un gobernante es tomar a sus administrados por imbéciles.

El moix

Bel | 27/12/2006, 17:10

Que el PP controli el medi ambient és com posar el moix a guardar el rebost de les sobrassades. Quina credibilitat tenen?

Re: Denúncies guardades als calaixos

Bel | 27/12/2006, 17:16

I, m'oblidava: CC.OO. pot donar el llistat de tots els expedients de denúncia que no han arribat a fiscalia, per tant, que no mos venguim amb coverbos aquesta gent de la conselleria

els delinqüets ambientals

saborio | 27/12/2006, 17:27

Aquest "guerrero del antifaz" defensor del ressucitador de votants, Jaume Font, segurament no sap del que parla, o en sap massa i diu mentides, ja que des de la creació del Cos d'Agents de Medi Ambient (que no guàrdies forestals) el gener de 2003, es va establir una col·laboració directe amb el Fiscal de Medi Ambient, Adrian Salazar i eren els propis Agents els que li remetien les denúncies de pressumptes delictes... i això va durar exactament 6 mesos perquè a finals de juny de 2003 els pressumptes delinqüents vàren passar a ser els propis Agents de Medi Ambient, per haver gosat aturar obres o abocadors il·legals.
El que va dir mentides al Parlament va ser en Jaume Font, ja que el que es va signar el "25 de maig" com diu aquest "guerrero" va ser l'ordre de funcions dels Agents perquè quedàs ben clar als successors del PP quines havien estat fins a les hores les funcions d'aquests Agents: no li va faltar temps al ressucitador de votants, canviar les regles i les funcions d'aquests. I aquí pau i després glòria.

Què cerca del PP amb el fiscal?

Àngela | 27/12/2006, 17:49

Jordi i la resta, no cal insistir, ja sabem què vol el PP de la mà del fiscal contra El Pais, fer callar i despistar.Que tot es tapi.
Si surten a Madrid els desastres de Matas aquest queda congelat. Així ho veu també aquest Vicent de VilaWeb. Tu ja ho vares dir fa dies..i nosaltres ho sabíem i no oblidam.

Vos sona de res això?

inocent | 27/12/2006, 17:55

Os adjunto una noticia aparecida en www.elmundo.es referente a una jornada de
movilización que hicieron/hicimos los Agentes Forestales de la CM ayer día 21.
Como sabéis el gobierno de Dª Esperanza Aguirre trata de impedir que denunciemos en los juzgados los presuntos ílicitos penales contra el m.a. de los que tengamos conocimiento, incumpliendo, entendemos de este modo, el ordenamiento jurídico.

LOS SINDICATOS AFIRMAN QUE LA MEDIDA ES ILEGAL
Aguirre prohíbe a los forestales presentar sus denuncias directamente en el juzgado
Actualizado jueves 21/12/2006 19:18 (CET)
MARTA ARROYO (elmundo.es)
MADRID.- El director de Medio Natural de la Comunidad de Madrid, Miguel Ángel Allúe-Andrade, ha enviado una circular a los forestales en la que insta a los agentes a no denunciar directamente los delitos ambientales en los juzgados. En la misiva, fechada el pasado 29 de noviembre, afirma que deben poner la denuncia "en conocimiento de la jefatura del cuerpo, la cual actuará conforme a la normativa y cauces vigentes establecidos al efecto".
Los forestales, a los que la reforma de la Ley de Montes aprobada el pasado mes de abril reconoce el carácter de policía judicial, consideran que la medida vulnera la Ley de Enjuiciamiento criminal, por la que todo agente que tenga constancia de un presunto delito debe ponerlo en conocimiento de la autoridad judicial.
El coordinador estatal de agentes forestales de CCOO, Francisco Cabezos, estima que el envío de esta nota interna está relacionado con el hecho de que, en la actualidad, "los forestales están trabajando sobre todo en delitos contra la ordenación del territorio, que son los más frecuentes".
Hasta tal punto que, según Cabezos, "el Fiscal de Medio Ambiente de la Comunidad de Madrid, Emilio Valerio, manifestó públicamente durante unas jornadas sobre incendios que, de las denuncias por infracciones urbanísticas que se presentan en Madrid por parte de los diferentes cuerpos policiales, entre un 70% y un 80% corresponden al cuerpo de agentes forestales".
La dirección de Medio Natural afirma que el envío de esta circular responde a la petición de la propia Fiscalía de Medio Ambiente, ya que hay algunos agentes, "un grupo minoritario", que incumple el procedimiento establecido por Medio Ambiente.
Según las mismas fuentes, los agentes deben presentar las denuncias en primera instancia ante la Dirección General de Disciplina Ambiental. Ésta es la encargada de abrir el correspondiente expediente administrativo y, en caso de indicio de delito, paralizarlo y remitirlo a la Fiscalía de Medio Ambiente.
En este sentido, señalaron que el objetivo de la nota no es, en ningún caso, filtrar las denuncias de los agentes. "No hay ninguna denuncia que no tenga que ir a la Fiscalía, que no vaya", añadieron. Sin embargo, los sindicatos afirman que muchas de las infracciones constitutivas de delito que se han presentado en Disciplina Ambiental nunca han llegado a los juzgados.
Ante esta situación, las secciones sindicales de CCOO y UGT han solicitado un informe a sus respectivos gabinetes jurídico y han remitido una carta al consejero de Medio Ambiente, Mariano Zabía, para que responda si refrenda la medida adoptada por el director general de Medio Natural.
Además, varias decenas de agentes han acudido el jueves a la tradicional copa de Navidad ofrecida por la Consejería de Medio Ambiente vestidos con camisetas-protesta. En ellas podía leerse: 'Agentes forestales contra la especulación urbanística' y 'Medio ambiente enladrillado, no nos dejan trabajar'.

I això que és una notícia de El Mundo: que te sembla "Guerrero".

El medi ambient d'actualitat

ara mateix | 27/12/2006, 18:11

Gràcies Jordi per encetar aquest debat, ja que sembla que es comença a entreveure una conscienciació de la problemàtica ambiental a les Balears, semblant amb el que està passant a nivell planetari amb el tema del canvi climàtic.
Les alarmes ja fa temps que sonen fort, emperò ara sembla que la gent es comenci a despertar del somni.
El malson és que els encarregats de vetllar perquè les generacions futures encara coneguin Mallorca com la vàrem conèixer tan sols fa deu o vint anys són personatges de la talla de Jaume Font o Jaume Matas. A nivell mundial podem dir el mateix de Bush o Condoleza Rice.
A veure si despertam d'una vegada i els enviam a ca seva a les properes eleccions.

Salut

antifaz fora

dolors | 27/12/2006, 19:05

Aquest guerrero del antifaz deu seu algú del gabinet del conseller. Està ben informat, sino, em podriu dir qui sap que al Parlament en Font va contestar a na Margalida Rosselló i qué li va dir. No més un que és reuneix i prepara l'estratégia d'en Font ho pot saber. Així que Guerrero, treuta l'antifaz. Ens entendrem millor!!

Solución final para Mallorca

Schwarzer Tee | 27/12/2006, 19:28

PP-UM:Destrucción “Plan avaricia infinita”. Os cambiaremos las playas naturales por otras de hormigón y los campos de cultivo por campos de asfalto.

Solución final para Mallorca

Schwarzer Tee | 27/12/2006, 19:43

PP-UM:La barbarie inmobiliaria.

Gasolineras ilegales

Seattle | 27/12/2006, 20:00

¡Què de poc coneixement,què de poc seny i cuànta dolentia!

Gasolineras ilegales

Seattle | 27/12/2006, 20:10

PP-UM:Asfalt,ciment i formigó=Dolentia,Maldad.Los frutos de la maldad.

Desnudos sin El Pais

Sombrilla | 27/12/2006, 20:49

La izquierda sin El Pais quedará desnuda. Ahí está el miedo y no en Jaime Matas.

Fiscalia de medi ambient

Joan Vicenç | 27/12/2006, 21:03

El Grup Parlamentari d’Esquerra Republicana presentà ahir al Congrés dels Diputats una Proposició No de Llei on demana la creació d’una fiscalia especialitzada en medi ambient en el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears.

En aquests moments Adrian Salazar com a fiscal coordinador de medi ambient de l’Audiència Provincial a les Illes Balears només disposa de quatre agents del Seprona. En aquest sentit el president d’Esquerra a les Illes Balears, Joan Lladó ha declarat que “les Illes Balears necessiten; de la mateixa manera que es disposa en altres comunitats com Madrid, Andalusia o Catalunya; una Fiscalia Especial de medi ambient que permeti fer seguiments exhaustius i amb una dotació pressupostaria pròpia que permeti disposar de més efectius”. Segons Lladó “es podria conveniar entre el Ministeri i la Conselleria poder disposar dels agents de medi ambient per poder detectar les irregularitats”

http://www.esquerra.cat/locals/index.php?id_article=11734

Re: Denúncies guardades als calaixos

silenciador | 27/12/2006, 22:36

Matas ,recordau? va esser ministre de medi ambient .... durant el seu mandat la pressió inmobiliaria va recòrrer tot el litoral , l'avanç de les emissions de co2 va arribar en el seu punt més àlgid i les illes varen patir el su odi "ambiental" ....Recordau , entre moltes coses , l'extracció d'arena a banyalbufar per regenerar can picafort que va suposar una sanció i multa de Brusel.les per "delicte ambiental" .....¿què voleu d'aquesta gent que la protecció del medi-ambient és un problema o un oportunisme de marketing?

Re: Denúncies guardades als calaixos

pepi | 27/12/2006, 22:49

el guerrero del antifaz no s'entera , i supòs està manipulat per Font , o pot-ser que en Font tampoc s'enteri de res .
En font i el guerrero del antifaz estan obsesionats amb el "pacte" , i segur que ni s'han preocupat de saber les funcions dels agents de medi-ambient , quan es va crear aquest cos (llei 2001) ,per quines raons era important presentar les denúncies a fiscalia : per aturar les malifetes contra el medi-ambient el més aviat millor ... per evitar la contaminació , la destrucció i evitar la impunitat dels deliqüents ambientals .... ¿els hi preocupa aixó en aquests dos ? .jo crec que no

Ellos se lo guisan...

Anonimus | 27/12/2006, 23:10

Ellos se lo guisan y ellos se lo comen, lo que no entiendo es que cuando se cambió la ley la oposición no supiera ver las orejas al lobo y vigilase con lupa el destino de cada una de las denuncias de los agentes. Mallorca es muy pequeña como para que pase por alto a los partidos políticos tanto vertedero y construcciones mil en zonas protegidas. Soy tan mal pensado después de ver lo que se ha visto que me temo de que si no hubiera sido por el GOB y algún político de UM perjudicado económicamente por Hidalgo, el PSOE no hubiera actuado más allá de alguna que otra queja en los plenos del Parlament. No sé por qué Matas y toda su tropa de impresentables arremeten ahora contra el PSOE que, pobrecitos, han sido más buenos que el pan y no han hecho la oposición agresiva que sus electores esperaban de ellos, se han callado y han dejado hacer, incluso ahora siguen calladitos, a pesar de que los del PP les siguen machacando. En fin, que no tienen arreglo, ni los unos ni los otros, los del PP por sinvergüenzas y los del PSOE por apatía, Los electores dirán por quienes quieren ser gobernados, que en estas islas solemos preferir a los que gritan y alborotan más, no en vano nos sobra asfalto y nos falta cultura. Qué se le va a hacer, es la política de los caciques y lo más triste de todo es que la democracia les haya servido para sus fines, y esto no debería poder ser, no durante tantos años.

CONCESIONES DE AGUA POTABLE

Uno más | 27/12/2006, 23:17

Ya de paso la fiscalia podría investigar las concesiones de acuíferos otorgadas por la Conselleria de Medi Ambient a empresas privadas para hacer negocio con el agua potable. como se han hecho? en que condiciones? a que precio? quién lo pagarà? Quiénes han colaborado? que silencios ha habido? etc. etc.sEGURO QUE EL GUERRERO DEL ANTIFAZ bien domina este tema, podría explicarlo a este foro y al fiscal.

No té vergonya

oremus | 28/12/2006, 07:10

Avui en el Balears torna la mentida: la tàctica nazi de repetir una mentida perquè arribi a transformar-se en veritat.

Font menteix...

J | 28/12/2006, 18:45

Font va ordenar els agents de medi ambient que no anàssin a la fiscalia. Cada vegada que parla, en Font la caga. Està molt i molt nerviós.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb